MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Gyermektábort szervez a Vöröskereszt Zánkán

2011. június 21., kedd

Szociálisan hátrányos helyzetű és egészségkárosodott gyerekek vesznek részt a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által szervezett integrált gyermektáborban a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban július 10. és 24. között.

hirdetés

A Hétcsoda Élménytáborban száz gyerekkel foglalkoznak majd a kortárssegítői és pedagógus önkéntesek. A más-más nevelési igényű, 10 és 14 év közötti gyerekeknek szabadidős programokat, hajókirándulást, kalandparkbeli mozgást és fejlesztő tevékenységeket szerveznek, de megismertetik őket különböző kultúrákkal, elsősegélynyújtással és az önkéntesség lényegével is. A szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket a rászorultság mértéke alapján választották ki gyermekintézmények és önkormányzatok megkérdezésével - mondta el Kakuk Tímea, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke.

-

A közösségi táborban egészségesek, fogyatékossággal élők, bevándorlók, kisebbségi vagy hátrányos helyzetben élő gyerekek nyaralnak. Az ország minden részéről érkező diákokkal tízes csoportokban foglalkoznak majd. A program célja, hogy minél több "pozitív élmény" érje őket. Mivel a csoportban lehet viselkedészavaros, hallássérült és látássérült is egyszerre, olyan játéklistákat állítanak össze, amelyekben mindannyian részt tudnak venni. Az alelnök példaként említette az olyan társast, amelyben csak tapintással, bekötött szemmel tehetik próbára ügyességüket a játékosok.

Az idén 90 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt több új programot indított el, ezek közül az integrált gyerektábor az egyik. A Dán Vöröskereszt hozzájárul az elkövetkezendő három év táborainak költségeihez: célja az integrált táborok elterjesztése, még több önkéntes bevonása, illetve a szakszerű foglalkozás minőségének emelése és a fenntarthatóság.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés