MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Cukorbeteg gyerekekért futott Schirilla György

2011. június 10., péntek

Megérkezett Schirilla György a budapesti Semmelweis Egyetemre (SE) pénteken, a sportember ötnapos futásával a gyermekkori cukorbetegségre és az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet.

hirdetés

Schirilla György - aki évente átússza a jeges Dunát és hosszú távú futást vállal a beteg gyerekekért - hétfőn startolt a zalaegerszegi Dísz térről ötvenfős gyermekkísérettel, és pénteken futott be az SE I. számú gyermekklinika célállomásra, kezében kopjafát tartva. Mint mondta, 46 szalagot kötöttek a kopjafára, mert ennyi városon, falun futott át, az öt nap alatt több mint 350 kilométert tett meg.

mti

Az úton mintegy 5600-an csatlakoztak hozzá hosszabb-rövidebb időre: egyebek mellett Érden csütörtökön 5 iskola diákjai tartottak vele 3 kilométeren át, Keszthelyen pedig 50-60 cukorbeteg futott vele. Schirilla György kitért arra is, hogy Magyarország lakosságának harminc százaléka 2-es típusú diabéteszessé válhat két-három éven belül, pedig ezt részben helyes életmóddal, futással meg lehetne előzni. Ezért is üzeni ezzel a futással a gyerekeknek - akik keveset mozognak és "mindenféle vacakot" megesznek - hogy "az egészség megtanulható és visszaszerezhető".

A sportembert péntek délelőtt gyerekek és a kórház dolgozói, a többi között Tulassay Tivadar, a SE rektora fogadta, és átvette tőle a kopjafát. A rektor azt hangsúlyozta, hogy az intézmény a legnagyobb hazai gyermekdiabétesz centrum, de a civil társadalom is tehet az egészségügyért és a gyerekekért például azzal, hogy rájuk irányítja a figyelmet. A cukorbaj korunk népbetegsége, civilizációs betegség, amelynek megelőzésében a futás és mozgás segíthet. Az esemény résztvevői a sportember "befutása" és a célszalag átszakítása után megtekinthették a Budai Akrobatikus Sport Egyesület sportbemutatóját is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés