MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Szerdán folytatódik a károsultak házainak átadása

2011. június 07., kedd

Szerdán folytatódik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa kolontári károsultjai számára épülő új lakóházak műszaki átadása, a hétfőn kezdődött szemle keretében eddig 14 ház átadása-átvétele történt meg - közölte az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka kedden az MTI-vel.

hirdetés

Muhoray Árpád vezérőrnagy tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem által megbízott műszaki ellenőrök az épületgépészet, a villamos berendezések, a fűtés és a kazán beszerelésén túl vizsgálják az átadás előtt álló házak kivitelezését, az esetleges hiányosságokat az építőknek június 15-ig kell pótolniuk.

Hozzátette: a tulajdonosoknak várhatóan június 20-tól adják át a kolontári lakópark házait, a birtokba adás során az új berendezések jótállási papírjait is megkapják az új otthonukba költöző károsultak. A lakóházak átadásával párhuzamosan a járdák, a kertek, a kocsibeállók térkövezését és a vízelvezetők kialakítását végzik a kivitelezők.

-

Muhoray Árpád közlése szerint a devecseri lakóparkban épülő 87 ház belső munkálatain dolgoznak, s építik a kerítéseket; az ajkai térségben hétfőn 783 szakember dolgozott 203 munkagéppel.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely - öntött el. A szerencsétlenség következtében tízen meghaltak és több mint százhúszan megsérültek.

A kormány a katasztrófa miatt kihirdetett veszélyhelyzetet Veszprém megyére vonatkozóan június 30-ig meghosszabbította, és ezt a dátumot adta meg a helyreállítás-újjáépítés határidejeként.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés