MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Munkahely - Jó eredménnyel zárult a Lépésről lépésre program

2011. június 01., szerda

A munkavállaláshoz nélkülözhetetlen készségek elsajátításában segített halmozottan hátrányos helyzetű embereket a győri és a téti kistérségben uniós támogatással a győri United Way Kisalföld Alapítvány.

hirdetés

A Lépésről lépésre elnevezésű programba hatvanöten kapcsolódtak be, ötvenheten végigcsinálták, s tizennégyen már állást is találtak - mondta el Horváthné Czimer Katalin projektvezető a program zárását követően.

A húsz hónapos projekt elsődleges célja a résztvevők foglalkoztatási esélyeinek növelése volt - ismertette a projektvezető.

-

Ennek szellemében foglalkoztak akár egyénileg, akár kiscsoportokban a résztvevőkkel a szakemberek, fejlesztették kommunikációs képességeiket, oktatás-módszertani ismeretek átadásával tanították tanulni őket, s beszélgetéseken, tanácsadásokon formálták az önbizalmukat, alakították a munkavállalás iránti motivációjukat.

A résztvevők között volt diplomás, több szakmunkás, a legnagyobb hányaduk azonban alacsony iskolai végzettséggel rendelkezett. A legfiatalabb résztvevő 25 évesen, a legidősebb 60 évesen kapcsolódott be a projektbe. Kaptak tananyagot, képzési hozzájárulást, s igény szerint gyermekfelügyeletet is biztosítottak gyerekeik számára a foglalkozások idején, mivel a program iránt a nők részéről nagyobb érdeklődés mutatkozott.

A projektet a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert 60,5 millió forintból valósították meg.

(MTI)

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés