MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Iszapömlés - Hamarosan kezdődik az új házak átadása

2011. június 01., szerda

Jóval a kormányrendeletben megadott határidő előtt, már június első hetében elkezdik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak épülő új házak műszaki átadását, elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át - mondta Hellebrandt Ferenc, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

A kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, hogy a kolontári és a devecseri lakóparkokban, valamint Somlóvásárhelyen összesen 109 téglaházat építenek. Az újjáépítés kormányrendeletben megszabott június 30-i határideje a teljes beruházásra vonatkozik, amely a többi között 2,5 kilométer hosszúságban a közművek kiépítését, út- és járdaépítést, az új házak parkosítását és kerítéseinek elkészítését, 12 ezer négyzetméternyi zöldterület rendezését és a Devecserben bontásra ítélt házak lebontását is magában foglalja.

mti

Hellebrandt Ferenc közlése szerint Kolontáron már június elsején elkezdődik a közművek műszaki átadása, hatodikától pedig folyamatosan adják át az új házakat is, ami várhatóan két hét alatt befejeződik. Június 17-én kezdik Kolontáron a közparkok átadását, s a kiépített közút forgalomba helyezését. A devecseri lakóparkban ugyanekkor kezdődik meg a műszaki átadás-átvételi eljárás. A vezérigazgató tájékoztatása szerint először a közműveket adják át, majd lakótömbönként folyamatosan az új házak műszaki átadási eljárása zajlik. Az eljárás az út forgalomba helyezésével és a közterületek átadásával zárul.

A műszaki átadás lezárása után Kolontáron július elejétől, Devecserben pedig augusztus elejétől lehet megszervezni a károsultak beköltözését új otthonaikba - tette hozzá Hellebrandt Ferenc.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés