MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Jótékonysági koncert a Szent István Bazilikában

2011. május 30., hétfő

Liszt, Bach és Schubert művei szerepelnek a csodalámpás beteg gyerekek javára szervezett jótékonysági koncerten, amelyre csütörtök este kerül sor a Szent István Bazilikában.

hirdetés

A 16 tagú Solti György Kamarazenekar Liszt és Bach darabokat játszik, a Jubileumi Eötvös és a Vass Lajos kórus Balassa Ildikó karnagy vezényletével Liszt Ave maris stella művét, valamint Schubert G-dúr miséjét adja elő. Szólót énekel Csereklyei Andrea (szoprán), Mukk József (tenor) és Cser Krisztián (basszus) - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A belépés díjtalan, de a szervezők a súlyosan beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységéhez gyűjtenek helyben adományt.

-

A Csodalámpa Alapítvány 8 éves működése alatt 1500, életet veszélyeztető - daganatos, leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos - kis beteg vágyát valósította meg önkéntesei és támogatói segítségével. A gyerekek általában játékokat, számítástechnikai eszközöket kérnek. Többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre eljutni, vagy olyasmit tenni, amit legfeljebb csak álmaikban reméltek: kommandós gyakorlaton részt venni, hőlégballonozni, repülőre szállni, találkozni valamelyik hírességgel.

"A gyerek erőt merítenek ezekből az élményekből és mi hisszük, hogy ezzel segítünk nekik legyőzni a betegségüket" - hangsúlyozzák közleményükben a szervezők.

A hangversenyt június 2-án, csütörtökön 19.00 órakor rendezik a Szent István Bazilikában.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés