MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Húszmillió forintot kapott az Ökumenikus Segélyszervezet a Tescótól

2011. május 30., hétfő

Az Ökumenikus Segélyszervezet lett "Az év támogatottja 2011" a Tesco-Global Áruházak Zrt. által meghirdetett támogatási pályázaton.

hirdetés

Az elkövetkező egy évben a húszmillió forintos támogatást a segélyszervezet több száz hátrányos helyzetű gyermek fejlesztését segítő modellprojekt továbbfejlesztésére és szélesebb körű alkalmazására fordítja- jelentették be az együttműködő partnerek. Az esemény keretében a gyerekek számára készségfejlesztő foglalkozást tartottak a segélyszervezet szakemberei. 

A Tesco több országban évek óra sikeresen működteti "Az év támogatottja" kezdeményezést, amelyet a hosszú távú kötelezettségvállalás jegyében indított. A programot Magyarországon 2003-ban hívta életre az áruházlánc. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is olyan projekt támogatását tűzte ki céljául, amely elősegíti a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életminőségének javítását, illetve társadalmi integrációját. A program keretében a Tesco évente egy pályázót támogat, akit egységes, szakmai szempontok mentén működő kiválasztási folyamat során jelöl ki. A támogatás összege 20 millió forint, melyet az áruházlánc biztosít. 2011-ben hazánkban az Ökumenikus Segélyszervezet pályázata bizonyult a legjobbnak.

azenirodam.hu

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy a program keretében a Tesco támogatásával az általa kidolgozott modellprojektet szélesebb körben elérhetővé tegye és újabb több száz hátrányos helyzetű gyermek számára váljon elérhetővé a fejlesztő programokban való részvétel. A modellprojekt keretében egyénre szabott módon a gyermekek mozgás és részképességeit kívánják fejleszteni, hogy az iskolai beilleszkedést hátráltató problémák a tanulmányok megkezdésére enyhüljenek. Emellett pedig az iskolai előmenetelt hátráltató magatartási és tanulási problémáikat is kezelik majd a továbbtanulási esélyek növelése érdekében. A szülők érzékenyítése is fontos cél, hogy érezzék saját felelősségüket abban, miért is fontos a gyermekekkel való rendszeres foglalkozás.

A szervezet négy, vidéken működő szociális intézményében (Miskolc, Szolnok, Orosháza, Olaszliszka), illetve egy budapesti központjában, a soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál valósítja meg programját.

Korábbi együttműködések

A Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet már korábban is együttműködtek. A tavaly karácsonyi időszakban a Tesco is csatlakozott a segélyszervezet adománygyűjtéséhez. A vásárlóknak köszönhetően összegyűlt 7,2 millió forintot a segélyszervezet rossz anyagi körülmények között élő családok támogatására fordította. A 2010-es őszi-téli ruházatból pedig 179 raklapnyi ruhát, közel 75 millió forint értékben ajánlott fel az áruházlánc, amelyet a segélyszervezet juttatott el a rászorulókhoz.

"Nagyon örülünk, hogy sikerült elnyernünk 2011-ben a Tesco "Az év támogatottja" címét és tovább folytathatjuk a korábban elkezdett együttműködést. Jelen projektünkkel szervezetünk célul tűzte ki azt is, hogy egy módszertani ajánlás kidolgozásával, a Tesco támogatásával megvalósuló program modellprojektként hatást gyakoroljunk a szociálpolitika döntéshozóira annak érdekében, hogy a gyakorlat fenntartható módon országosan elterjedjen a hasonló intézményekben és a gyermekek fejlesztése így kiemelt szerepet kapjon" - mondta el Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

"Megtiszteltetés a Tesco számára, hogy egy ilyen nagy múltú szervezettel működhet együtt a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése érdekében. Bízunk benne, hogy a közös munka eredményeképpen egy mások által is alkalmazható, fenntartható gyakorlat jön létre" - mondta el Molnár Kristóf, a Tesco-Global Áruházak Zrt. országos személyzeti igazgatója.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés