MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Az önkéntességre egyre nagyobb szükség van

2011. május 19., csütörtök

Közel 150 vállalati szakember vett részt az Ökumenikus Segélyszervezet Közösség a társadalmi felelősségvállalásban című szakmai konferenciáján a vállalati önkéntességről csütörtökön Budapesten.

hirdetés

A rendezvény az Európai Unió soros magyar elnökségi programsorozatának része és kapcsolódik az Önkéntesség Európai Éve eseményeihez is - hangoztatta Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója megnyitó beszédében. Reményét fejezte ki, hogy a konferencia felhívja a figyelmet a vállalatok szerepére és felelősségére az önkéntesség kultúrájának fejlődésében és hatása túlmutat majd az önkéntesség évén. Mint mondta, a meghívott nemzetközi előadók "lendületet és inspirációt" adhatnak a hallgatóságnak, és a nap végén a résztvevők úgy érezhetik, "nem volt hiábavaló" a tapasztalatcsere.
Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete beszédében kiemelte az önkéntesség társadalmi jelentőségét, melyre a jelenlegi gazdasági helyzetben még nagyobb szükség van. Történelmi okai vannak, hogy a kelet-európai országokban "óvatosan" kell az önkéntes munka fogalmát bevezetni - tette hozzá. Szólt a csoportos önkéntesség személyesen is megtapasztalt közösségteremtő erejéről és "gyógyító" hatásáról, valamint a vállalatok és civil szervezetek összefogásának szerepéről az önkéntesség hazai kultúrájának fejlődésében.
Az inspiráló nemzetközi trendekről és tapasztalatokról, az önkéntes kezdeményezések vállalatra és közösségekre gyakorolt pozitív hatásairól mások között Chris Jarvis, a kanadai Realized Worth alapító-ügyvezetője, Papp-Váry Borbála, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkára és F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója tart előadást. A szakmai műhelybeszélgetésen a szakértők tapasztalatot cseréltek a vállalati önkéntes programok kihívásairól és hasznosságáról, a humán erőforrás, a pr és kommunikáció területeit érintő kérdésekről.
A konferencián részt vettek a legnagyobb hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalással, humán erőforrással, vállalati kommunikációval, vállalati önkéntes programokkal foglalkozó felelős vezetői, így a résztvevők megismerhették többek között a Vodafone Magyarország és az E.ON Magyarország vállalati önkéntes stratégiáját és tapasztalatait is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés