MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Az evangélikus egyház mentőautók vásárlásával segíti az államot

2011. április 28., csütörtök

Két mentőautót vásárol az Országos Mentőszolgálat részére a Magyarországi Evangélikus Egyház, összesen mintegy 50 millió forint értékben - erről az egyház országos presbitériuma csütörtöki ülésén határozott.

hirdetés

Az egyház sajtószolgálata az MTI-vel azt közölte: a mentőautók megvásárlásához szükséges pénzt a hívek adományaiból és saját forrásból teremtik elő. Az országos presbitérium szándéka szerint "az egyház feladatátvállalásával felszabaduló összeg az államadósság csökkentésére fordítható".

Az evangélikus egyház erre a célra várja a felajánlásokat a bankszámlájára, "mentőautó"jelzéssel. A közleményben úgy fogalmaznak: "az országos presbitérium átérezve hazánk nehéz gazdasági helyzetét, csatlakozik azokhoz az egyéni és közösségi kezdeményezésekhez, amelyek célja a nyomasztó államadósági teher csökkentése".

A Magyarországi Református Egyház szerdán közölte az MTI-vel: úgy kíván hozzájárulni az államadósság csökkentéséhez, hogy az idén nem kér segítséget az államtól ingatlanjai, templomai felújításához, állagmegóvásához. Úgy döntött, hogy a felekezeti arányok figyelembevételével rá eső, körülbelül 200 millió forintos támogatásról lemond és beruházásait elhalasztja, így egyházközségei, illetve intézményei nem igényelnek támogatást az e célra elkülönített keretből. Az egyház javasolja, hogy az így megmaradó összeget az államadósság csökkentésére fordítsa a kormány.

Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános február 26-án, miután átvette a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam
külföldi, 20 ezer milliárd forintos adósságának törlesztésére. Egyúttal elmondta, kezdeményezi
egy bankszámla nyitását, amelyre hozzá hasonlóan mások is utalhatnak tetszőleges összegeket a cél érdekében.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés