MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Önkéntesség éve, Civilek tavasza

2011. április 18., hétfő

Milyen lehetőségeket tartogat az önkéntesség éve? Hogyan tudná ezt egy szervezet hatékonyabban kihasználni? Melyek azok a tényezők, melyek miatt valamelyik szervezet sikeres, míg a másik a megélhetéssel küszköd hiányuk miatt? Melyek azok a kapcsolódási pontok, ahol a non- és a forprofit szektor együtt tudna működni? Mik az általános trendek a civil szektorban, ma, 2011 tavaszán?

hirdetés

Az AIESEC Be an impact projektjének konferenciája a fentebbi kérdésekre keres válaszokat. A projekt tagjai olyan Corvinus Egyetemen tanuló hallgatók, akik felismerték azt, hogy nagy figyelmet kap manapság az önkéntesség, viszont azt is látják, hogy milyen problémákkal küszködnek a hazai nonprofit szervezetek. Így, 2008 januárjában azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy hozzájáruljanak a szektor sikerességéhez, és külföldi önkéntesek segítségével fejlődési lehetőséget biztosítsanak minden erre igényt tartó szervezetnek.

Az elmúlt 3 évben számos nonprofit szervezetnek segítettek bekapcsolódni az AIESEC Nemzetközi Önkéntes Gyakorlati Programjába és ennek meg is lett az eredménye: ez idáig már több mint 50 fiatal érkezett hazánkba a világ minden tájáról.

Ez már önmagában is elég lenne ahhoz, hogy a projekt célkitűzését már elértnek minősíthessük, viszont úgy gondoljuk, hogy ez még mindig nem elég, tudunk többet segíteni. Konferenciánkkal azt szeretnénk elérni, hogy ezen szektor érintettjei őszintén tudjanak beszélni egymással a felmerülő problémákról, sikereikről és a jövőbeli lehetőségeikről. A konferencia megszervezésével szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megtaláljuk a két szektor kapcsolódási pontjait.

Konferenciánk támogatói illetve előadói között olyan szervezeteket tudhatunk, mint a CSR Hungary Kft, a Civil Licit vagy a Bátor Tábor.

A rendezvény április 20-án délután, a Magyar Iparszövetség Inkubátorházában, fél háromkor fog kezdődni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! További információk: www.beanimpact.aiesec.hu

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés