MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Közmunkaprogram az erdőn

2011. április 07., csütörtök

Négyszázhatvanöt állástalan vesz részt a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. idei közmunkaprogramjában - közölte Szalacsi Árpád, a társaság vezérigazgatója.

hirdetés

A program januárban 270 fővel indult, a létszámfelvétel folyamatosan, a tervezett munkákhoz igazodva történik. A tervek szerint a közmunkások elsősorban a klasszikus erdőművelési, erdőkezelési munkák keretein belül végeznek ültetési, pótlási munkákat mintegy 230 hektárnyi erdőterületen.

A foglalkoztatottak emellett több mint négyezer hektár erdősítésben kézi ápolási és sarjkezelési feladatokat, további százhatvanöt hektáron pedig koronaalakító és törzsnevelő nyesési munkákat végeznek - ismertette Szalacsi Árpád. Mintegy 135 kilométer hosszan karbantartják az erdészeti feltáró- és turistautakat, tanösvényeket, kétszáznyolcvan hektáron a vágástakarításban, negyven hektáron pedig erdőtelepítések előkészítésében segédkeznek. Emellett szemetet gyűjtenek és részt vesznek közjóléti eszközök felújításában.

A vezérigazgató hozzátette: a foglalkoztatáshoz képzés is társul, 23 fő motorfűrész-kezelői, 24 pedig erdőművelői szakképesítéshez juthat hozzá. A képzettség megszerzésével javulhatnak az állástalanok esélyei a munkaerőpiacon, a megszerzett új ismeret pedig segítheti őket abban, hogy a program végeztével könnyebben találjanak munkát. A nyírségi erdőgazdaság egyébként 2004 óta több mint 4.300 embert foglalkoztatott a közmunka keretein belül.

Az országos közfoglalkoztatási programban 21 állami erdőgazdaság vesz részt; az összesen 2.759 fő alkalmazásához a társaságok 414 millió forint önereje mellett 3,77 milliárd forintot ad a költségvetés. A Nyírerdő Zrt. 689 millió forintból valósítja meg programját, melyből közel 614 millió forint az állami támogatás.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés