MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Horgászverseny látás- és mozgássérülteknek

2011. április 07., csütörtök

Látássérültek és mozgássérültek számára rendez horgászversenyt a mezőkövesdi Hoórvölgye Horgászegyesület és a Szemtől Szemben csapata a dél-borsodi matyó fővárosban a jövő héten vasárnap.

hirdetés

A verseny április 17-én, reggel 8 órakor kezdődik a Mezőkövesd és Bogács között található Hoórvölgyi tározónál; a rendezvényen a fogyatékkal élők egy segítőtársukkal vehetnek részt kétfős csapatban - mondta el Kertész Gyula, a horgászegyesület elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek elősegítése mindig is fontos feladat volt a horgászegyesület számára; a szervezetnek van mozgássérült tagja is, aki rendszeresen horgászik a tóparton. Bíznak abban, hogy a hagyományteremtő rendezvény a sérült horgásztársaknak nagy élményt jelent, és remélik, hogy a jövőben is megrendezhetik majd a versenyt.

-

A Hoórvölgye Horgászegyesület évtizedes múltra tekint vissza. A jelenleg 500 tagot számláló szervezet a víztározó sporthorgászati célra való hasznosítására jött létre. A tagok emellett fontosnak tartják a környezet védelmét: rendszeresen szervezett társadalmi munkák alkalmával tisztítják a tó környékét és gondozzák a növényeket.

Tavaly elkészült a tavat körülölelő út is, amely megkönnyíti az eljutást a horgászhelyekre, ezáltal több lehetőség nyílik a horgászatra is. A múlt évben a tagok és a vendéghorgászok 23 367 kilogrammnyi halat fogtak.

A haltelepítést az egyesület tervszerűen és folyamatosan végzi - mondta az elnök.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés