MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Falat kapnak a szolnoki graffitisek

2011. április 06., szerda

Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek című pályázatával 1,6 millió forintot nyert el a Belügyminisztériumtól a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság az illegális falfirkálás Szolnokon történő visszaszorítására; a terv megvalósításáért a rendőrséghez hat együttműködő partner társult, köztük a város önkormányzata.

hirdetés

A május közepéig tartó projekt több, egymásra épülő lépésben valósul meg, része egy önkéntes hálózat kialakítása, egy szabad felület, egy úgynevezett legálfal kijelölése a graffitisek számára, emellett a témában több lakossági fórumot, az iskolákban pedig egy prevenciós előadássorozatot tartanak - mondta el Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

Tájékoztatása szerint az immár bűncselekménynek számító falfirkákat figyelő önkéntesek a felkészítésüket követően önállóan és a rendőrséggel közösen ellenőrzik majd a közterületeket. Egymással folyamatos kapcsolatot tartanak és az észlelt jogsértéseket jelzik a rendőrségnek.

-

A legális graffitizásra szolgáló falat, amely a Nyúl utcai Kamasztanya 100 négyzetméternyi betonkerítése lesz, Szolnok önkormányzata ajánlotta fel márciusi ülésén hozott határozatával - közölte Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A "legálfalat" várhatóan május 7-én adják át, és ezen a napon a korábban kiküldött pályázaton nyertes vázlatok készítői "megfújhatják" alkotásaikat. A művekből fotóalbumok és képeslapok készülnek, így azok maradandóvá válnak. Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a győztesek díjazásban részesülnek.

A rendezvény kísérőelemeként családi napot rendeznek, amelynek keretében különböző játékokat, kézműves foglalkozásokat, rendőrségi bemutatókat tartanak.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés