MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Százmilliós támogatást kap a mentőszolgálat

2011. április 01., péntek

A magas benzinárak miatt a szaktárca összesen több mint négyszázmillió forintos gyorssegélyt ad az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) és a betegszállító szervezeteknek - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

hirdetés

Beneda Attila hangsúlyozta: a magas benzinárak miatt az OMSZ és a betegszállító szervezetek működése is kilátástalanná vált. Közlése szerint az OMSZ 232 millió forintot kap, ebből harminckétmillió forint a légi mentőket illeti meg, a betegszállító szervezetek működésére pedig kétszázmillió forint jut. Az ehhez szükséges forrást belső átcsoportosítással biztosította a tárca, így az más ágazatrészeknél nem fog negatívumként jelentkezni - tette hozzá a kabinetfőnök.

-

Mint mondta, tudják, hogy ez sem a mentők, sem a betegszállítók finanszírozási problémáit nem oldja meg, de átmenetileg lehetőséget ad arra, hogy zavartalanul működhessenek és így a betegek ellátása is biztosított legyen.

Hosszabb távon a szaktárca reményei szerint a júliusban életbe lépő betegszállítási rendelet is képes lesz kezelni ezt a problémát. Az új szabályozás értelmében a mentés és a betegszállítás központi irányítását az OMSZ végzi majd.

Beneda Attila szerint ennek révén olyan új belső hatékonysági tartalékok kerülnek elő a rendszerből, amelyek elegendőek lesznek ahhoz, hogy a második félévben ezeket a költségeket - például a magas benzinár fedezetét - kitermeljék. Viszont mire ennek a hatása jelentkezne, addigra sok szolgáltató csődbe menne vagy csőd közeli állapotba kerülne. Ezért döntött úgy a szaktárca, hogy a jelenlegi helyzet sürgős rendezésére gyorssegélyt adnak a szolgáltatóknak - mondta a kabinetfőnök.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés