MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Shakira lányiskola újjáépítésében segít

2011. április 01., péntek

Négyszázezer dollárral támogatja a tavalyi haiti földrengésben megrongálódott történelmi Elie Dubois lányiskola újjáépítését Shakira.

hirdetés

A kolumbiai énekesnő csütörtökön a szigetország fővárosában, Port-au-Prince-ben jelentette be, hogy az általa életre hívott Barefoot Foundation alapítvány négyszázezer dollárral segíti a nagy múltú katolikus tanintézmény helyreállítását. A Grammy-díjas híresség az iskola diákjait is meglátogatta, együtt táncolt és énekelt velük, a 2010-es labdarúgó világbajnokságra írt Waka Waka című dalt adta elő.

shakira.com

"Meggyőződésem, hogy az oktatáson keresztül vár jobb jövő a haiti emberekre" - mondta. A zenészt elkísérte Luis Alberto Moreno, az Amerika-közi Fejlesztési Bank feje is, az intézmény szintén támogatni akarja az iskola újjáépítését.

Az intézménynek egy közel százéves épület ad otthont, a 2010. január 12-i földrengés - amely becslések szerint több mint 300 ezer ember haláláért felelős - súlyos károkat okozott a házban. Az 1913-ban épült, 9-tantermes, 250-férőhelyes iskola volt a szigetországban az első, amely szakmát adott lányok kezébe. Újjáépítése két hónapon belül kezdődik, és 14 hónapig is eltarthat.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés