MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Árvíz-pénzt kaphat Magyarország az uniótól

2011. április 01., péntek

Jóváhagyta az Európai Parlament költségvetési bizottsága azt a jelentést, amely lehetővé teszi, hogy a tavaly áradásoktól sújtott tagállamoknak, köztük Magyarországnak, összesen 182,4 millió eurót kifizessenek az Unió Szolidaritási Alapjából - közölte az EP sajtószolgálata.

hirdetés

Magyarország 22.485.772 euró uniós segítséget kap majd. A többi érintett EU-tagállam Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia.

Az EP-bizottság mindazonáltal súlyos fenntartásainak adott hangot amiatt, hogy a tagországok kormányait képviselő Tanács olyan finanszírozási módot választott, amely miatt az év hátralevő részében már alig nyílik lehetőség további esetleges kifizetésekre a Szolidaritási Alapból.

A szóban forgó jelentést még az EP plenáris ülésének is meg kell szavaznia. Ez a jövő héten várható.

A szokatlanul nagy esők miatti áradások 2010-ben Magyarországon, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában óriási kárt okoztak, amelynek mértékét a hatóságok több mint 5,5 milliárd euróra becsülik. Emiatt az EU a Szolidaritási Alapból pénzügyi segítséget ígért ezeknek a tagállamoknak. A magyar hatóságok a teljes hazai közvetlen kárt 719.343.706 euróra becsülték.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés