MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Japán - Közel tízmilliót gyűjtött a Magyar Vöröskereszt

2011. március 31., csütörtök

Eddig 9 millió 202 ezer forint gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt számláján a japán földrengés károsultjainak megsegítésére.

hirdetés

A humanitárius szervezet az beérkezett adományt a Japán Vöröskeresztnek továbbítja. Az ELTE japán szakos magyar hallgatói perselyeket kértek a Magyar Vöröskereszttől, hogy így kezdeményezzenek gyűjtést. Szerdán jelentkeztek azok a magyar szakon tanuló japán diákok is, akik a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjtöttek, levelükben köszönetüket fejezték ki a magyaroknak, hogy csatlakoztak a Magyar Vöröskereszt gyűjtőakciójához - közölte a segélyszervezet.

A Japán Vöröskereszt jelenleg bevetett csapatainak száma közel négyszáz, melyekben mintegy 2400 munkatárs, köztük orvosok, ápolónők és egyéb segélyszemélyzet van szolgálatban. Szétosztottak több mint 125 ezer takarót és folyamatosan ellátják a lakosságot a szükséges segélycikkekkel, eddig 25 ezer sürgősségi egységcsomagot osztottak szét. A Japán Vöröskereszt 495 orvosi csapata áll készenlétben és kétmillió önkéntest mozgósíthat országszerte.

-

A természeti katasztrófának 11 417 halottja és 16 273 eltűntje van a csütörtöki tokiói adatok szerint, a számok azonban tovább növekedhetnek. A legtöbb halálos áldozat, 6959 Mijagi prefektúrában van, Ivate prefektúrában 3349-an haltak meg, míg Fukusima prefektúra veszteséglistája 1049 halott.

Mijagi prefektúrában - a rendőrség szerint - a halottak száma meghaladhatja a tizenötezer főt. A kitelepítettek száma jelenleg 242 ezer 881, akiket Tohoku és Kanto régiók területén több mint kétezer evakuációs központban helyeztek el.

A teljesen megsemmisült házak száma több mint tizenyolcezer, további 116 ezer súlyosan károsodott a földrengés és szökőár következményeként. Mijagi, Ivate, Jamagata és Fukusima prefektúrák területén több ezer háztartást pusztított el a cunami. Földcsuszamlás történt 132 területen, négy gát pedig összeomlott. Utak, hidak, vasutak, gátak károsodását több mint kétezer helyen jelentették.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés