MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Facsemetét kapnak az újszülöttek

2011. március 31., csütörtök

Hetven településen több mint ezer facsemetét ültetnek el idén tavasszal a Gemenc Zrt. mozgalmához kapcsolódva, amellyel az erdőgazdálkodási társaság azt szeretné elérni, hogy a felnövekvő nemzedék jobban kötődjön a természethez.

hirdetés

A Gemenc Zrt. 2009-ben Tolna és Bács-Kiskun megyében indította el a Minden születendő gyermeknek ültessünk fát! elnevezésű akciót, amelyhez idén újabb tizenöt település - mások mellett Hévíz, Bábolna, Újkígyós és Mezőberény - csatlakozott, így az ország tizenhárom megyéjében kerül sor faültetésre - közölte a társaság.

-

Most a 2010-ben született gyermekek fáinak elültetésével folytatódik a mozgalom: az erdőgazdaság minden esetben a tájegységnek megfelelő, őshonos csemetéket - kocsányos tölgyet, kislevelű hársat és magyar kőrist - adományoz, melyek a helyi talajviszonyoknak is megfelelnek.

A Gemenc Zrt. az önkormányzatokkal kötött együttműködési szerződésben vállalta, hogy évente a született gyermekek számának megfelelően a facsemetéket ingyen biztosítja, az önkormányzatok pedig azt, hogy gondozzák a fákat és egy névazonosítóval ellátott katasztert vezetnek a növényekről.

A Gemenc Zrt., amely a Klímaklub felhívásához csatlakozva indította útjára a mozgalmat, az akcióval a klímaváltozás hatásainak mérséklésére is fel kívánja hívni a figyelmet - írta az erdőgazdálkodási társaság közleményében.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés