MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Utalványban ad segélyt Gyöngyös

2011. március 30., szerda

A második félévtől kezdve csak élelmiszerre, vegyi árura és ruházatra elkölthető bonok formájában adja ki az átmeneti segélyt az arra rászorulóknak a gyöngyösi önkormányzat - tájékoztatott a város alpolgármestere.

hirdetés

Ezzel nemcsak annak szeretnének gátat szabni, hogy a pénz italra vagy dohányárura költsék az érintettek, hanem az egyre inkább elharapódzó uzsoraügyleteknek is - közölte Bozsik István (Civilek Gyöngyösért Egyesület). A névre szóló, sorszámozott, közokiratnak minősülő utalványokat az önkormányzat nyomtatja majd, és azok a kijelölt boltokban lesznek beválthatók a meghatározott árucikkekre - tette hozzá.

Az alpolgármester elmondta: egy évben mintegy huszonnyolcmillió forintot fordít az önkormányzat átmeneti segélyezésre. Az esetenként 7000-8000 forintos eseti juttatást negyedévenként vehetik igénybe az arra jogosultak. A boltokat meghívásos pályázaton kívánják kiválasztani, szempont lesz a megközelíthetőség és a kedvező árszint is.

Bozsik István arról is beszámolt, hogy szintén feltételhez kötik a jövőben a bérpótló támogatás kifizetését. A havi 28.500 forintos segély azoknak jár, akik már kikerültek a munkanélküli-ellátásból.

A jövőben csak akkor utalják az összeget, ha a segélyezett rendet tart a saját udvarán és a portája előtti közterületen, illetve igénybe veszi a hulladékszállítási szolgáltatást - ismertette az önkormányzat által megváltoztatott szociális rendeletet az alpolgármester.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés