MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Nem vetítik az atombalesetről szóló Simpson család részt

2011. március 29., kedd

Levette a Japánt sújtó nukleáris válságra tekintettel a műsoráról egy német - valamint svájci és osztrák - televíziós csatorna a Simpson család című népszerű animációs sorozatnak azt a részét, amelyben az alkotók egy atombalesetet tesznek vicc tárgyává.

hirdetés

"Átnéztük az összes epizódot, és úgy döntöttünk, nem sugározzuk az ellentmondásos részeket" - közölte Stella Rodger, a Simpson családot befogadó Pro7 csatorna szóvivője, hozzátéve hogy nem akarták megvágni a fejezeteket. "Természetesen nem változtathatjuk meg a sorozat tartalmát" - jegyezte meg.

-

A Simpson család központi figurája, Homer - a felelőtlen családfő - épp egy atomerőműben dolgozik, a biztonságért felelős szakemberként. A hosszú évek óta futó, világszerte nagy népszerűségnek örvendő sorozat egyes részeiben előfordulnak nukleáris baklövések. Németország mellett Ausztriában és Svájcban sem vetítik a szóban forgó részeket.

Németországban rendkívül népszerűtlenek a nukleáris erőművek, vasárnap egyes források szerint 250 ezren követelték az energiatermelés e formájának kiiktatását. Szakértői vélemények szerint a földrengést követő fukusimai atomválság a vasárnapi tartományi választásokat is befolyásolta Németországban, ahol Baden-Württemberg tartományban minden bizonnyal a zöldek adhatják a tartomány következő miniszterelnökét.

Al Jean, a Simpson család producere megértéséről biztosította azokat az európai csatornákat, amelyek úgy döntöttek, nem sugározzák a széria atomválságról élcelődő részeit. "Négyszáznyolcvan epizódunk van, ha ezek közül átmenetileg néhányat nem sugároznak egy katasztrófa miatt, azt teljes mértékben elfogadom" - mondta.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés