MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Munkahelyeket ment a Lean képzés

2011. március 28., hétfő

A Bonbonetti Csoport budapesti székhelyű vállalata, a Bonbonetti Choco Kft. száz százalékos európai uniós és magyar állami társfinanszírozásban fejleszti dolgozóit a Lean menedzsment eszközrendszerével.

hirdetés

A gazdasági válság tüneteire - mint amilyen a növekvő munkanélküliség - egyre több hazai vállalkozás keres alternatív megoldásokat.

A tibi csoki gyártójaként is ismert Bonbonetti Choco Kft. dolgozói a cég nyertes TÁMOP 2.3.3.B-09/10 pályázatnak köszönhetően az elkövetkező három hónapban Lean menedzsment képzésen vesznek részt. A Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása a konvergencia régiókban és a közép-magyarországi régióban című európai uniós kiíráson nyertes pályázatnak köszönhetően több mint háromszáz dolgozó munkahelye marad meg. A képzéssel kombinált munkahelymegőrzési projektben a vállalat dolgozói és menedzsmentje elméletben és gyakorlatban is elsajátítja a piacvezető Toyota által kifejlesztett Lean menedzsment módszereit.

deluxe.hu

A minőségbiztosítás iránt már régóta elkötelezett Bonbonetti Choco Kft. (HACCP - 1998, ISO 9001:2000 - 2003, IFS 4 - 2007, IFS 5 -2008) menedzsmentje és dolgozói nagy feladat előtt állnak, hiszen egy merőben más kultúrából származó rendszert és gondolkodásmódot kell elsajátítaniuk a projekt során. Az itt megszerzett tudás képezheti az alapját a Lean mint gyártási rendszer bevezetésének, amit a közeljövőben tervez a csokoládégyár.

A vállalati folyamatok hatékonyságának, illetve minőségének folyamatos és szisztematikus javítása mára a fenntartható versenyképesség kulcstényezőjévé vált. A végletekig kiélezett versenyhelyzetben a fejlődés az egyetlen járható út. A Bonbonetti Choco Kft., ma már az egyetlen nagy hazai édesipari cég minden évben végrehajt milliós beruházásokat a fejlesztés érdekében, ezen az úton a következő lépés a Lean menedzsment eszközrendszerének és módszereinek megismerése a képzések során.

Az 1868-ban alapított, és azóta számos innovatív átalakításon átesett csokoládégyár határozott célja a 97 405 175 forintos uniós támogatással, hogy alkalmazottai minél szélesebb körű bevonásával (315 fő) a folyamatos fejlesztés kultúrájának és eszközrendszerének elméleti megismerésével megőrizzen 300 munkahelyet, mégpedig olyan módon, hogy az így a cégnél maradó dolgozók képzettebbek is legyenek, így jobban tudják ellátni feladataikat a jövőben.

A lean bevezetése - aminek ez a képzési projekt lehet az első lépése - nem egyszerű feladat: a teljes cég átalakítását igényli, a gyártástervezéstől kezdve a szervezeti kultúraváltáson át a szemléletváltásig. Ha viszont egy cég elhatározza magát, hogy rálép a folyamatos fejlődés útjára, jó eséllyel ugorhat meg versenytársai elől a piacon. A Bonbonetti Choco Kft. - a jelek szerint - éppen erre készül.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés