MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Magyar gyorssegély Japánnak

2011. március 28., hétfő

Tízmillió forint értékű, tartós élelmiszerekből álló gyorssegélycsomagot adott át a kormány nevében Ódor Bálint, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a március 11-én Japánban bekövetkezett földrengés és szökőár károsultjai számára Ito Tecuo japán nagykövetnek hétfőn Budapesten.

hirdetés

A magyar gyártmányú instant leveseket, őszibarackkonzerveket és csokoládét tartalmazó segélycsomagot a japán hatóságok kérései alapján állították össze. Ódor Bálint hangsúlyozta, hogy figyelmességként igyekeztek olyan élelmiszereket válogatni a segélyszállítmányba, amelyeket tudomásuk szerint a japánok különösen kedvelnek, ezért került a csomagba például több raklapnyi csokoládés almaszirom is.

Az átadáskor tartott sajtótájékoztatón a helyettes államtitkár együttérzést fejezte ki a katasztrófa sújtotta területek lakói iránt és méltatta azt a szervezettséget, összetartást, amely a japán hatóságok részéről a károk felszámolásában megmutatkozik.

mti

Mint Ódor Bálint elmondta, Magyarország az unió soros elnökeként is megtette a japán katasztrófával kapcsolatos lépéseket, például összehívta az atomenergetikai kérdésekkel foglalkozó munkacsoportot.

A japán nagykövet meleg szavakkal, magyar nyelven köszönte meg a magyar kormány adományát, illetve a magánszemélyek és civil szervezetek felajánlásait, amelyek szerinte a két ország közötti mély barátságot bizonyítják.

A már hétfőn útjára indított segélycsomagot a többi európai uniós tagállam felajánlásaival összehangolva Mijagi körzetbe fogják eljuttatni.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés