MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Spórol az energiával az Electrolux

2011. március 28., hétfő

Az Electrolux Lehel Kft. 5.462 megawattóra energia-megtakarítást ért el tavaly 2009-hez viszonyítva, ami ezerötszáz család átlagos, éves energia-felhasználásának felel meg; a vállalat egyebek mellett a gyárak korszerűsítésével és a gyártási folyamatok fejlesztésével mérsékelte áramfogyasztását.

hirdetés

A társaság közleménye szerint a cég környezetvédelmi programjának keretében 2012-re tizenöt százalékos energia-megtakarítást tűzött ki célként 2008-hoz képest, s az elmúlt 2 évben már teljesítette ennek negyvenkilenc százalékát. A megtakarítások hetvenöt százalékát a jászberényi telephelyeken, míg huszonöt százalékát a nyíregyházi telephelyen érték el.

A jászberényi hűtőszekrény- és fagyasztóláda-gyárban például 7,5 százalékkal csökkent a fogyasztás 2008-hoz viszonyítva: egy intelligens világítási rendszer telepítésével mintegy ötven százalékkal csökkentették az épület világítási költségét.

-

A közlemény alapján a jászberényi porszívógyár 2010 végére már majdnem teljesítette a programban 2012-re meghatározott célkitűzéseket, tizenhárom százalékkal csökkentette az energia-fogyasztást a 2008-as bázishoz képest. Átalakították a gyár fűtési rendszerét is, aminek eredményeképpen huszonnégy százalékkal csökkent a fűtési energia-igény, s hét százalékkal a gyártáshoz szükséges energia felhasználása. Fűtési korszerűsítést a másik, jászberényi gyárban is végrehajtottak.

A nyíregyházi hűtőszekrénygyár energiafogyasztása tíz százalékkal csökkent az elmúlt két évben. A megtakarítások nagyrészt az új napkollektoros rendszerek kiépítésének, a LED fénycsövek használatának és a fűtési rendszer optimalizálásának köszönhetők.

Az éves szinten átlagosan négyezer alkalmazottat foglalkoztató Electrolux Lehel Kft. bevétele 2009-ben 177,5 milliárd forint volt, ami 8,8 százalékkal maradt el az elő évitől. A társaság az elmúlt évre 210 milliárd forint bevételt tervezett.

A cég a Magyarországon előállított termékek több mint kilencven százalékát exportálja.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés