MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Jut pénz a fővárosi hajléktalanoknak

2011. március 25., péntek

Nem lesz kevesebb pénz a budapesti hajléktalanellátásra idén, a főváros a munkát "két profi szervezetre" bízza, amelyek további civil szervezeteket vonhatnak be a feladat ellátásába - közölte a főpolgármester a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken.

hirdetés

Tarlós Istvánt azért kérdezték a budapesti hajléktalanellátás jövőjéről, mert a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, a főváros - nyolc hónapos felmondási idővel - szerződést bont a feladattal megbízott civil szakmai szervezetekkel, és a jövőben csak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Menhely Alapítvánnyal kíván megállapodást kötni.

A televíziós műsorban a főpolgármester azt mondta: valószínűleg az említett "két profi szervezettel" köt a főváros megállapodást (a saját intézményén, a Budapesti Módszertani Szociális Központon kívül).

-

Azt reméli - tette hozzá a főpolgármester -, hogy nem fogják a két szervezetet amatőrnek vagy rosszhiszeműnek nyilvánítani, mert mint fogalmazott, "ezek az emberek értik a dolgukat". Elmondta azt is, a két megbízott szervezetnek a "kötelessége és joga lesz", hogy bármelyik hozzáértő civil szervezettel megállapodjon vagy együttműködjön.

A hajléktalanellátás átalakítását, illetve a szerződésbontásokat azzal indokolta, nem akarták, hogy "tizenöt-húsz felé forgácsolódjanak a rendelkezésre álló szűk források", és várakozásaik szerint így hatékonyabb lesz a feladat ellátása is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés