MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Szemetet szednek a megyei vezetők

2011. március 23., szerda

Saját kezűleg kezdenek hozzá a 4-es főút mentén felhalmozódott nagy mennyiségű szemét összegyűjtéséhez szerdán délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat vezetői - adta hírül a tisztségviselők heti programját ismertetve a hivatal elnöki kabinetirodája.

hirdetés

A rendhagyó, Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig egyedülálló kezdeményezés részleteiről szólva a megyei közgyűlés elmondta: személy szerint ő maga is naponta autózik karcagi otthona és szolnoki munkahelye között a 4-es számú főút érintett szakaszán. "Tisztában vagyok vele, hogy ez egy nagy tranzitforgalmú közlekedési folyosó, de az mégiscsak tarthatatlan, hogy az út mentén szétszórt hulladék mennyisége az utóbbi időben egyre nő. Ez a környék úgyszólván a megye szégyene" - fogalmazott Kovács Sándor.

-

Közölte: a problémát a megyei önkormányzat az illetékes közútkezelőnek is jelezte, s bár a szervezet vezetői nem vitatták az észrevétel jogosságát, ám arra panaszkodtak, hogy a szóban forgó területek rendszeres megtisztítására nekik nincs kapacitásuk. Ő és Borbás Zsolt alelnök szeretne példát mutatni azzal, hogy szerdán délelőtt 10 órától maguk kezdik el a több teherautónyira becsült mennyiségű szemét összegyűjtését a 4-es főút Debrecen felé vezető forgalmi sávja mellett, a Fegyvernek és Kenderes közötti parkolóban.

Kovács Sándor közölte: meghívót küldtek az érintett önkormányzatok és civil szervezetek irányítóinak, így bíznak benne, hogy közülük is többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez. Tisztában vannak vele, hogy néhány óra leforgása alatt nem fogják tudni megtisztítani a környéket a szétdobált hulladéktól, ezért a későbbiekben is tervezik hasonló, minél nagyobb tömegeket megmozgató akciók szervezését, hosszabb távon pedig igyekeznek összefogni az ez ügyben tenni vágyók munkáját.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés