MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kétmillió forint minden kolontári károsult családnak

2011. március 23., szerda

Családonként kétmillió forintos vásárlási utalványt kaptak szerdán az Ökumenikus Segélyszervezettől a vörösiszap-katasztrófa kolontári károsultjai: a harminchárom család összesen hatvanhatmillió forinthoz jutott, amelyet az ingóságok pótlására használhat fel.

hirdetés

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy hosszú hónapok előkészítő munkájának eredményeképpen kézzel fogható segítséget kaphattak a tavaly októberi iszapömlés kolontári károsultjai. Az adományozók által összeadott pénz kiosztásának most jött el az ideje, amikor közeledik a beköltözés az épülő új lakópark házaiba - közölte, megjegyezve, hogy a támogatást a 1752-es Nemzeti Segélyvonallal és a Nemzeti Összefogás Alapítvány segítségével gyűjtötték össze.

mti

Tájékoztatása szerint az utalványokat a családok a segélyszervezettel szerződésben álló tizenhárom ajkai és devecseri vállalkozás üzleteiben költhetik el augusztus végéig bútorra, háztartási készülékre, építőanyagra, számítástechnikai eszközökre, illetve kertészeti felszerelésekre. A segélyszervezet minden egyes támogatottal és a település önkormányzatával is támogatási szerződést köt. Az évekkel ezelőtt kidolgozott utalványrendszeren alapuló újjáépítési segélyezés átlátható és ellenőrizhető rendszerét már az elmúlt években számos más katasztrófa utáni újjáépítésnél is sikeresen alkalmazták - mondta az elnök-igazgató.

Szólt arról is, hogy ez a segélyszervezeti támogatás beépül a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ingóságokkal kapcsolatos állami kártérítésébe - az utalvány a kártalanítás része.

Kitért arra, hogy Devecserben az Ökumenikus Segélyszervezet nem vett részt a közvetlen segélyezésben, erről a segélyszervezetek közösen döntöttek. Kolontáron viszont szerepelt vállalt a közösségi ház és a sportpálya felújításában, támogatást nyújtott a település általános iskolájának, és tervezi egy tanösvény kialakítását is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés