MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Segélyvonal a japán károsultak megsegítésére

2011. március 22., kedd

Szerdától hívható a 1749-es segélyvonal a japán természeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

hirdetés

A segélyvonalat az Invitel, a Magyar Telekom - T-Mobile és T-Home - a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából hívhatják a segíteni szándékozók; hívásonként, vagy a JAPAN szó elküldésével SMS-enként 200 forintnyi támogatást lehet eljuttatni a japán földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére - közölte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

-

Hozzátette: a tervek szerint az adományokból befolyt összeget egy japán iskola újjáépítésére fordítják. Mint mondta, a telekommunikációs szolgáltatók semmilyen különdíjat nem számolnak fel a szöveges üzenetek és hívások után, a segélyszervezet a beérkező adományok teljes összegét megkapja. A magyar nép megmutathatja, hogy készek vagyunk az összefogásra - hangoztatta Lehel László.

Lévai Anikó jószolgálati nagykövet Japán és Magyarország baráti kapcsolatára, a két ország között mindig is meglévő jó viszonyra emlékeztetett, amelynek eredményeképpen a távol-keleti ország már több esetben is segítette Magyarországot. A vörösiszap-katasztrófa idején például japán iskolások is gyűjtöttek adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 11705008-20464565-ös számlaszámon, vagy online a www.segelyszervezet.hu oldalon "Japán" megjelöléssel is fogad adományokat.

(MTI)

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés