MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Sokba kerül a felelőtlen adatkezelés

2011. március 21., hétfő

Az adatbiztonsági rések éves szinten átlagosan 1,9 millió font (592 millió forint) többletköltséget jelentenek egy-egy brit vállalatnak - derül ki egy friss felmérésből.

hirdetés

A Symantec számítástechnikai biztonsággal foglalkozó vállalat tanulmánya szerint elsősorban a biztonsági rések okozta ügyfélvesztés és az érintett vállalat iránti bizalom újbóli felépítése a fő költségtényező. Ezek a költségek évről évre, a virtuális támadások erősödésével arányosan emelkednek, miközben a törvényhozók is arra sürgetik a cégeket, hogy korszerűsítsék biztonsági rendszereiket.A tanulmány szerint tavaly a legnagyobb informatikai zavar 6,2 millió fontba (1,93 milliárd forintba) került, ami igencsak jelentős emelkedés a 2009-ben tapasztalt legnagyobb, 2,3 millió fontos (716 millió forintos) incidenshez viszonyítva - olvasható a Ponemon Institute és a Symantec közös felmérésből.

A költségek legnagyobb hányada (harminchét százalék) a rendszerleállásoknak tudható be, míg a munkavállalók hanyagsága, azaz a létfontosságú adathordozók, telefonok, laptopok, pendrive-ok elvesztéséből a költségek harmincegy százaléka keletkezett. Az adathordozók ellopásából eredő veszteségek a titkosítási eljárások terjedésével egyre kevesebb költséggel járnak - állítják a szakemberek, hozzátéve, hogy a legnagyobb veszélyt az erősödő kiberbűnözés jelenti.

(MTI)

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés