MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kerékpárokat kaptak az iszap károsultak

2011. március 19., szombat

Összesen ötmillió forint értékben osztott ki kerékpárokat a Magyar Vöröskereszt a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak Devecserben - tájékoztatta az MTI-t a segélyszervezet katasztrófakezelési szakmai igazgatója.

hirdetés

Fási Géza elmondta, hogy az ötven férfi és ötven női kerékpár összeszerelését és kiosztását csütörtökön elkezdték, és pénteken folytatják a véletlenszerűen kiválasztott károsultaknak. Hozzátette, hogy a katasztrófában sokan elveszítették az egyetlen közlekedési eszközüket, ezért adományozott nekik a segélyszervezet száz Csepel kerékpárt. A lopások megakadályozására minden kétkerekűbe belegravírozták, hogy a vöröskereszt adománya, és az egyedi azonosításra szolgáló gyári számot felírták a kiválasztott tulajdonos nevével.

Fási hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet által a felajánlásokból vásárolt és kiosztott tárgyakat adományként adták a károsultaknak, ezért azok nem képezik az állami kártalanítás részét. Ezt annak kapcsán említette, hogy sokan attól tartanak a helyiek közül, hogy az átvett adományok értéke levonásra kerül az ingóságokkal kapcsolatos állami kártérítés összegéből.

A vöröskereszt Devecserben a jelenleg is zajló bontási munkálatok miatt pszichológusaival is segíti az iszappal elöntött és ezért bontásra ítélt házak tulajdonosainak feldolgozni a veszteséget.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés