MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A biztos szerint be kell zárni az atom erőműveket

2011. március 19., szombat

Az EU energiaügyi biztosa szerint Európának fel kell hagynia az atomenergia-termeléssel. Günther Oettinger az EP környezetvédelmi bizottsága előtt ismertette a nukleáris erőművek biztonsági felülvizsgálatával kapcsolatos terveket, és kijelentette, különadóval kellene sújtani az atomenergia-használatot - írja a Bruxinfo.

hirdetés

Bár az Európai Bizottság energiaügyekért felelős tagja mindig is vonakodott állást foglalni a különböző, vitákat kiváltó energiaforrásokkal kapcsolatban, a múlt pénteki japán atomerőmű-katasztrófa után szűk egy héttel kijelentette: Európának maga mögött kell hagynia az atomenergiát.

Günther Oettinger az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága előtt beszélt erről, és azt mondta, bár alapvető érdekellentétek figyelhetők meg az uniós tagországok között az energiaforrások megítélésében, a tragédia szerinte alapjaiban fogja megváltoztatni az európai országok energiamixét.

Kifejtette, hogy Franciaország, Nagy-Britannia és Olaszország kifejezetten ellenzi az atomenergia háttérbe szorítását, miként azt is, hogy stressztesztek alá vonja az EU a nukleáris erőműveket. A biztos annak kapcsán beszélt erről, hogy az Európai Bizottság, a nukleáris ipar, és a nemzeti atomenergia-hatóságok szerdán megállapodtak abban, hogy felülvizsgálják az Európai Unió területén található 143 atomreaktort. részletek a Bruxinfo-n.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés