MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A YouTube is segít az eltűnt japánok keresésében

2011. március 19., szombat

A YouTube is segítségét ajánlotta a japán földrengés és szökőár érintettjeinek, hogy megtalálják eltűnt hozzátartozóikat.

hirdetés

A Google tulajdonában lévő videomegosztó www.youtube.com/shousoku csatornáján péntektől láthatók azok a rövid videók, amelyek a japán menekültközpontokba került túlélőkről készültek.

Az új oldal a természeti katasztrófa után indított családegyesítő (Person Finder) oldal videós változata. A Google emellett a Picasa fényképmegosztó oldalán is nyitott egy csatornát, ahol az átmeneti szállásokon lévő túlélők fényképeit tették közzé.

A Google szöveges keresőjében már több mint 330 ezer bejegyzés található. Ide azok írhatnak, akik keresnek valakit, és azok is küldhetnek üzenetet, akik az eltűntekről információkkal rendelkeznek.

A Google közleménye szerint alkalmazottainak egy része munkaidejének legalább egyötödét fordítja arra, hogy a természeti csapás érintettjeit segítő technológiákat fejlesszenek.

A japán rendőrség legfrissebb, szombati adatai szerint a földrengésnek és az azt követő szökőárnak legkevesebb 7197 halálos áldozata van, míg az eltűntek száma 10 905.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés