MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Gáztűzhelyeket kaptak a károsultak

2011. január 27., csütörtök

Megérkezett Devecserbe csütörtökön az a 125 gáztűzhely, amelyet a Magyar Vöröskereszt hatmillió forint értékben vásárolt a beérkezett pénzadományokból a vörösiszap-katasztrófában károsult családoknak.

hirdetés

A tűzhelyek kiosztását délután kezdik el - tájékoztatta az MTI-t Dobos Ágnes, a segélyszervezet Veszprém megyei szervezetének igazgatója. Közlése szerint október óta - amikor átvették a devecseri önkormányzattól az adományok kezelését - az iszapkatasztrófában érintett Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely 370 családjával folyamatosan tartják a kapcsolatot. A jelenleg albérletben élő családok a segélyszervezettől kérték a katasztrófában megsemmisült tartós fogyasztási cikkeik pótlását: eddig több mint 200 hűtőt, 200 automata mosógépet és legalább ugyanennyi porszívót, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt osztottak ki.

Szólt arról is, hogy több tonnányi használt ruhát kaptak, amelyek kiosztását a károsult közel 300 családnak november óta folyamatosan végzik, februártól pedig a város teljes lakosságának - mintegy 1700 családnak - is megnyitják a ruhaelosztó helyet. "Mivel még élelmiszerből és tisztítószerből is nagy mennyiséggel rendelkezünk, februárban minden devecseri család kap egy csomagot ezekből is" - tette hozzá az igazgató.

A segélyszervezet Devecserben október óta hat raktárt és három elosztó helyet üzemeltetett, ezekből mostanra egy élelmiszer- és két ruharaktár maradt a három elosztóhely mellé. Veszprémben még két raktárt nyitottak az élelmiszereknek. A Magyar Vöröskereszt adományszámlájára eddig közel 400 millió forint érkezett, ebből a 1749-es segélyvonalra 206 millió forint folyt be.

Forrás: MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés