MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Az olajvállalatok követik a Shell megújuló lépéseit

2011. január 19., szerda

Mivel az Egyesült Államok vegyes üzeneteket küld a biomasszával és a bioüzemanyagokkal kapcsolatos álláspontjáról, az elmúlt két hétben egyre több fosszilis üzemanyagokkal foglalkozó vállalat vásárol fel megújuló eszközöket, követve ezzel a Shell példáját.

hirdetés

A Shell és a Cargill együttesen 46,4 millió dollárt fektettek be a Virent-be, mely egy alternatív üzemanyagokat fejlesztő amerikai vállalat. A Virent 900.000 dollárt kormányzati támogatást biztosított az izraeli és amerikai kormányzati beruházási alapba, hogy bizonyítsa a bioüzemanyagok életképességét.

Az olaj- és gázkitermeléssel foglalkozó EGPI Firecreek és a Valero bejelentette megújuló energiával kapcsolatos befektetéseit, melybe beletartozik a Valero által aláírt, nem kötelező érvényű, 50 millió dolláros befektetés, a Mascoma-hoz köthető fa alapú bioüzemanyag projektbe.

Az EGPI Firecreek közben megállapodást kötött, a termális napenergia rendszereket gyártó Arctic Solar Engineering felvásárlásáról. Számos további példa jelzi, hogy az olajvállalatok szívesen fektetnek be a fiatal bioüzemanyag vállalatokba.

Forrás: NewEnergyWorldNetwork

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés