MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Adományokból kapott új inkubátort a kórház

2011. január 19., szerda

Adományokból kapott új transzport inkubátort a szekszárdi Balassa János Kórház gyermekgyógyászati osztálya, a berendezéssel koraszülötteket szállíthatnak biztonságosan az intézmény épületei között.

hirdetés

A Dräger gyártmányú inkubátor egy huszonöt éves készüléket vált fel - mondta Harangozó Ferenc, a gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa a berendezés hétfői átadásán. Az új inkubátor biztosítja az újszülött számára a megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat, és lehetővé teszi azt is, hogy plusz oxigént juttassanak be a csecsemő szervezetébe - tette hozzá a főorvos.

A szekszárdi kórházban évente világra jövő 1200-1300 csecsemőnek körülbelül tíz százaléka koraszülött, mellettük a fejlődési rendellenességgel születő, esetleg átmeneti légzészavarral küzdő gyermekek szállítását szolgálja az inkubátor; évente 150-200 esetben van szükség rá. A berendezés azért is fontos a kórház számára, mert Szekszárdon egymástól távol lévő épületekben helyezkedik el az újszülött- és a gyermekgyógyászati osztály - jegyezte meg Harangi Ferenc.

A közel négymillió forintos inkubátort az ING Gyermekegészségügyért Alapítvány, a Szekszárdi Megyei Kórház Fejlesztéséért Alapítvány, valamint a Fejlődésben Hátráltatott Gyermekek Alapítvány támogatásával vásárolták; a Mattioni Eszter Szekszárdi Hölgyklub Egyesület egy borárverésen gyűjtött 776 ezer forintot ajánlott fel a készülék beszerzéséhez.

Forrás: MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés