MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Adomány segítette a nyírgyulaji bölcsőde létrehozását

2010. december 14., kedd

Mintegy hárommillió forinttal támogatta a nyírgyulaji Gesztenye bölcsőde létrehozását és felszerelését a Demján Sándor Alapítvány; az intézményt ünnepélyes keretek között kedden adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

hirdetés

A kétezer lelkes településen eddig nem volt bölcsődei szolgáltatás, november elejétől azonban tizenkét gyermek ellátásáról gondoskodnak. Az önkormányzat mintegy nyolcmillió forintos költséggel a községháza eddig használaton kívüli épületrészéből alakította ki az új intézményt, amelynek tárgyi felszerelésére a Demján Sándor üzletember által létrehozott alapítvány és az Értetek Karitatív Egyesület hárommillió forint értékű adományt biztosított.

Minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget az egészséges táplálkozáshoz, az azonos esélyű oktatáshoz és képzéshez, a feltételek megteremtése azonban a mai magyar demokráciának az egyik nagy hiányossága - mondta el a kezdeményezésről Demján Sándor az MTI-nek. Az alapítvány 2007-ben kötött öt évre szóló szerződést az Értetek Karitatív Egyesülettel, amelynek feladata, hogy a térség 26 településén, valamint öt határ menti romániai magyarok lakta településeken élő, szociális és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek számára nyújtson támogatást.

A bölcsőde egyelőre egy csoporttal kezdte meg működését, az igény azonban már most akkora a szolgáltatásra, hogy a jövőben valószínűleg bővíteni fogják a férőhelyek számát - közölte Becsei György, a település polgármestere. Hozzátette: Nyírgyulaj mellett jelenleg csak Nyírbátorban működik hasonló intézmény a térségben, az ottani hosszú várólisták miatt valószínűleg növekszik az érdeklődés a most átadott bölcsőde iránt. Az alapítvány a nyírgyulaji adomány mellett egy karácsonyi műsorral is kedveskedett a kicsiknek: a nyírbátori művelődési központban hatszáz gyerek tekintheti meg a Kaláka Együttes koncertjét.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés