MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A divatszakma a gyermekéhezés ellen

2010. december 10., péntek

Online aukción vásárolhatnak magyar divattervezők által felajánlott öltözékeket, kiegészítőket a segíteni szándékozók. A Fashion for food szervezői a bevétellel a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt támogatják.

hirdetés

Az érdeklődők a www.werkakademia.hu oldalon licitálhatnak a nekik tetsző ruhadarabokra december 16-ig - mondta el Vándor Ágnes, a Werk Akadémia felelős vezetője csütörtökön az MTI-nek. A jelenlegi választék 20-25 darabból áll, de ez folyamatosan bővül, emellett az akadémia tanulói által tervezett ruhák is kalapács alá kerülnek.

Az a 600 ezer alultáplált és éhező gyermek is "a mi kölykünk" - mondta Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány alapítója a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón csütörtökön Budapesten. Kifejtette: 2008-ban körülbelül 450 ezer gyermek élt olyan családban, ahol az egy főre jutó jövedelem nem érte el a mindenkori nyugdíjminimumot, ez a szám mostanra közel 600 ezerre tehető. A Minden gyerek lakjon jól! kezdeményezés célja biztosítani az éhes, alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetésben a leginkább veszélyeztetett helyeken.

A szociológus kifejtette: a gyerekek nagyon kevés húst, gyümölcsöt kapnak, ellenben rengeteg "rántott levest". Az alapítvány a 2010-es tanév végéig a 33 leghátrányosabb kistérségben összesen több mint ötezer gyermek étkeztetésében segített, a segítő akciót januárban újraindítja. Mint mondta, a legkevesebb, amivel a felnőttek a kicsiknek tartoznak, a megfelelő táplálék, tudás és mozgás biztosítása. A társadalmi felelősségvállalás értékesebb, mint a sok pénzt hozó munka - hangsúlyozta.

A januárban folytatódó programban az alapítvány a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban étkezési támogatásra szoruló gyerek számára továbbra is havi 3000 forint értékű egészséges élelmiszert szeretne biztosítani. További információkat az érdeklődők a www.mindengyereklakjonjol.hu olvashatnak.

forrás:MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés