MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Pannon Lapok: tízmilliós adomány az iszapömlés károsultjainak

2010. december 09., csütörtök

A Pannon Lapok Társasága 700 ezres olvasótáborának segítségével több mint 4 millió forintot gyűjtött, amelyet a lapcsoport további 6 millió forinttal egészített ki; a tízmilliós adományt csütörtökön adták át Devecser és Kolontár polgármesterének.

hirdetés

A Pannon Lapok Társasága 700 e A lapcsoport négy megyében- Veszprém, Vas, Fejér és Zala megyékben-megjelenő napilapjainak felhívására a több mint 700 ezres olvasói tábor önzetlenül adakozott- mondta Barták Péter, a Veszprém Megyei Napló főszerkesztője. Az összegyűlt tízmillió forintból 3 milliót Kolontár, 7 millió forintot Devecser kapott. Barták Péter elmondta, hogy ebből egymillió forinttal a kolontári Juhász családot segítik, akik legkisebb gyermeküket, Angyalkát veszítették el a katasztrófában. A falu további két családjának fél-fél millió forintot adományoznak a lapcsoport nevében, és a maradék egymillió forintot a kolontári általános iskola fűtésének korszerűsítésére ajánlják fel.

Toldi Tamás, Devecser polgármestere megköszönte az adományt és a korrekt tájékoztatást, amelyet a megyei lap a vörösiszap-katasztrófáról nyújtott. Elmondta, hogy emlékhely létesítését tervezik a városban, ahol az ipari katasztrófa okozta pusztítást a sajtó által dokumentált anyagokon keresztül mutatják be. Tili Károly kolontári polgármester szerint az olvasók sok kicsi adományából nagy összeg lett, és a felajánlások naponta érkeznek a világ minden tájáról. A tragédia óta eltelt két hónap során ezzel az összefogással sikerült látványos eredményeket elérni, az új lakópark első háza már épül a faluban - tette hozzá.

Kovács Erika, a Veszprém Megyei Önkormányzat sajtófőnöke a rendezvényen köszönetet mondott a sajtó munkatársainak, mert - mint fogalmazott - munkájukon keresztül nyújtott segítségük nélkülözhetetlen volt. Hozzátette: reméli, hogy a katasztrófa megváltoztatja a világ ipari hatalmainak biztonságról alkotott elképzeléseit.

forrás: MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés