MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Angyalok erdeje - karácsonyfaerdő a közhasznú szervezeteknek

2010. december 09., csütörtök

Az Angyalok Erdejében tíz kiemelten közhasznú szervezet számára állított karácsonyfát egy hazai bank, december 6-tól ötszáz feldíszített karácsonyfa ékesíti a Felvonulási teret hazai vállalkozások és magánszemélyek támogatásával.

hirdetés

December 6-tól egy hónapon keresztül látható a Felvonulási téren Európa első karácsonyfa erdeje, amelyet mintegy tízezer négyzetméteren, 500 feldíszített karácsonyfa alkot. A Magyarországon működő üzleti- és magánszféra által közösen létrehozott kezdeményezés keretében hazai vállalkozások azzal a feltétellel díszíthetnek fát, hogy pártfogásukba vesznek egy nemes ügyet. 

Az OTP Bank jelentős hangsúlyt fordít a jótékonysági kezdeményezések támogatására, így ezúttal összesen 10 darab civil szervezetnek állított karácsonyfát az Angyalok Erdejében és hívja fel a figyelmet egy-egy társadalmi jelenségre. A kiválasztásban a Nonprofit Információs Oktató Központ Alapítvány (NIOK) segítetett különböző szempontok figyelembe vételével. A szervezetek között egyaránt megtalálhatóak a sérült vagy valamilyen okból hátrányos helyzetű gyermekeket és a fiatalokat segítő civil szervezetek, mely területek az OTP Bank támogatáspolitikájában is kiemelten szerepelnek.

A szervezők a karácsonyfák előtt egy-egy információs táblát helyeztek el, amelyen feltüntetik a pártfogó vállalkozás kilétét, vagy a díszítő személyét. Sms küldésével bárki szavazhat egy általa fontosnak tartott társadalmi ügyre, a legtöbb szavazatot kapott civil szervezet pedig 5 millió forintos fődíjat kap.

Az OTP Bank az alábbi szervezetek számára állított karácsonyfát az Angyalok Erdejében:
Az Angyalok Erdeje mellett a www.adhat.hu oldalon keresztül online, bankkártyás pénzutalással is támogathatók az alapítványok.  

Bliss Alapítvány - Célja a legsúlyosabban sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekek és fiatalok komplex rehabilitációja. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 081)
Daganatos Gyermekekért és Családokért Alapítvány - Célja a leukémiás és daganatos gyermekek és családjaik támogatása. Ennek érdekében közösségi adományozási programot (Kőleves) is indítottak, amely a www.adhat.hu oldalon elérhető. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 278)
Fény Felé Alapítvány - Célja a fogyatékkal élők szociális ellátása, foglalkoztatása. (SMS szám:  06 70 717 7500, kód: 024)
Jövőbarát Alapítvány - Célja a veszélyeztetett fiatalok támogatása, a drog- és bűnözés ártalmaitól való megóvása. A Jövőbarát Alapítvány online átutalással szintén támogatható, és 1998-ban elnyerte az Év Civilszervezete díjat. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 082)
Káva Kulturális Műhely - Célja a közművelődési (művészetpedagógiai) feladatok ellátása. (SMS szám:  06 70 717 7500, kód: 083)
Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány - Célja a Budapesten és környékén élő, 5 évesnél fiatalabb, eltérő fejlődésű csecsemők, fogyatékos kisgyermekek diagnosztikai vizsgálata, fejlesztése, és terápiás ellátása a szülők bevonásával. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 084)
Szociális Munka Alapítvány - Célja a Szociális Munka népszerűsítése, szervezése, az értelmi fogyatékosok szociális integrációjának segítése, életminőségük javítása. Ennek érdekében két közösségi adományozási programot (Kőleves) is indítottak, melyhez az adhat.hu oldalon keresztül lehet az adományokat felajánlani. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 281)
Periféria Alapítvány - Célja a Külvárosi Tankör Középiskola fenntartása, önkéntesség népszerűsítése, a peremre került fiatalok személyes hatékonyságának növelése. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 095).
Szép Jelen Alapítvány - Célja a sérült, fogyatékossággal élő vagy valamely szempontból hátrányos helyzetű személyek megsegítése, rekreációs célú üdültetése az alapítvány tulajdonában lévő akadálymentesen kialakított üdülőben, a Fecskepalotában. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 277)
Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesülete - Célja a sérült/fogyatékos/akadályozott gyermekek és családjaik életminőségének javítása. (SMS szám: 06 70 717 7500, kód: 282)

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés