MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Korszerű műtéti eszközök a Heim Pál Gyermekkórház karácsonyfája alatt

2010. december 08., szerda

A Gyermekrák Alapítvány 18 millió forintiért vásárolta meg azokat a műtéti eszközöket, melyeket a Heim Pál Gyermekkórház menedzsmentje, valamint fül-orr-gégészeti és bronchológiai szakfőorvosa kért. A Gyermekkórház egészségügyi finanszírozása nem tette lehetővé az amortizálódott eszközök cseréjét. Az új eszközöket Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke csütörtökön adja át Prof. Dr. Harmat György főigazgatónak, Dr. Nagy Anikó orvosigazgatónak és Dr. Katona Gábor osztályvezető főorvosnak.

hirdetés

Az eszközök a legjobb helyre kerülnek. A Heim Pál Gyermekkórház Fül-orr-gége és Bronchológiai Osztálya Magyarország legnagyobb gyermek gégészeti osztálya, melynek ellátási területe kétmillió lakosú. Az Osztály legmagasabb szintű progresszivitása miatt speciális vizsgálatokra, illetve műtétekre hazánk teljes területéről, súlyponti kórházakból, egyetemi klinikákról is érkeznek, máshol el nem látható vagy rendkívül bonyolult ellátást igénylő kis páciensek, közöttük is a legsúlyosabb betegek: rákos gyermekek. A gyermekek számára legkevésbé megterhelő technikákkal történő kivizsgálásuk és műtéti kezelésük nagy gyakorlatot, összeszokott team-et, korszerű műszerparkot igényel. A most átadásra kerülő miniatűr endoscopok, kézi-műszerek, shaverek, mikromotorok lehetővé teszik a sebész számára a test legrejtettebb helyeire való eljutást és ott a kezelés elvégzését. A XXI. század igényeinek mindenben megfelelő műtéti eszközökkel a Fül-orr-gége és Bronchológiai Osztály ellátási színvonala felveheti a versenyt a fejlett nyugat-európai gyermekkórházakkal.

A 18 millió forint értékű műtéti eszközöket a Gyermekrák Alapítvány a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt támogatásból tudta megvásárolni. A 13 éve működő alapítvány - Magyarországon egyedülállóan - az utóbbi években közel kétmilliárd forintos támogatást biztosított a rászoruló beteg gyermekeknek és az egészségügyi intézményeknek.
A Heim Pál Gyermekkórház műszerparkjának fejlesztése, korszerűsítése a Gyermekrák Alapítvány adományaival valósulhatott meg. A rákos gyermekek ellátásának javítása érdekében az alapítvány a mai napig közel kétszázmillió forint értékben vásárolt és adományozott különböző orvostechnikai eszközöket, diagnosztikus műszereket a Gyermekkórháznak.

A kiemelkedően közhasznú szervezet 53 önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást, melyben átvállalja az önkormányzatoktól a térség rákbeteg gyermekeinek rendszeres támogatását. Jelenleg 724 rákbeteg gyermeknek biztosít térítésmentesen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket, családjuknak rendszeres anyagi támogatást nyújt. Az onkológiai kezelésben részesülő kis betegek szakszerű életmód, illetve életvezetési tanácsadást is kapnak az Alapítványnál dolgozó orvostól. A szervezet gondoskodik a rákos gyermekek megbízható betegszállításáról is.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés