MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Kiválasztották a KPMG Felelős Társadalomért Program nyertes non-profit szervezeteit

2010. december 06., hétfő

A KPMG Felelős Társadalomért Program keretében jövőre négy non-profit szervezet részesül pro bono szolgáltatásban, valamint összesen 2,3 millió Ft értékű adományban.

hirdetés

A KPMG Felelős Társadalomért Program keretében a non-profit szervezetek működési költségük fedezésére kapnak támogatást, valamint pro bono alapon (ingyenesen vagy minimális díjért) olyan szolgáltatásokat, amelyeket a KPMG ügyfeleinek szokott nyújtani.

Ennek megfelelően az alábbi szervezetek kapnak pénzbeli és - összesen közel 450 munkaórában - pro bono szakmai támogatást 2011-ben: Budapesti Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány: 700 000 Ft adomány személyi jellegű költségek fedezésére, Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány: 553 000 Ft adomány informatikai eszközök beszerzésére és fejlesztésére, Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért: 388 832 Ft adomány személyi jellegű költségek fedezésére és eszközbeszerzésre, SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa: 700 000 Ft adomány fiatalok informatikai és idegen nyelvi továbbtanulási költségeinek fedezésére.

A projektek lehetővé teszik, hogy a szervezetek átláthatóbban és hatékonyabban működjenek, valamint azt, hogy munkatársaink érzékenyebbé váljanak társadalmi problémákra, változatos és ösztönző környezetben továbbfejlesszék képességeiket, ismereteiket. A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el társadalmi befektetési programját, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozó közhasznú és kiemelten közhasznú non-profit szervezeteket.

A program két alapvető hazai problémára próbál hathatós választ adni: a magyarországi non-profit szervezetek forrásai (állami, vállalati, magánadományok) az elmúlt években jelentősen beszűkültek, azok is elsődlegesen projektekre irányulnak. Ezáltal a szervezetek alapműködésének finanszírozása, fenntartása különösen nehéz helyzetbe került.
A másik jelentős probléma a non-profit szervezetek átláthatóságának és menedzsment-ismereteinek hiányossága. A válság mindkét problémát felerősítette, hiszen azon szervezetek képesek jobban reagálni a változásokra, amelyek modern vezetési eszközrendszerrel rendelkeznek, és azok tudnak hatékonyabban forrásokhoz jutni, amelyek átláthatóan működnek, így a támogatók nagyobb bizalmát élvezik.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés