MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Segélykiállítás az iszapkárolsultak javára

2010. november 11., csütörtök

Segélykiál(lí)tás - vörösiszap-katasztrófa 2010 címmel jótékonysági kiállítás nyílt szerdán a Magyar Nemzeti Múzeumban Budapesten. A december 12-ig látogatható tárlatot az érdeklődők 500 forintos belépővel tekinthetik meg, az intézmény a jegybevétel teljes összegét a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlják fel.

hirdetés

A kiállításon a mentésben részt vevő önkéntesek fényképei, az MTI riportfotói és a legjellemzőbb események videoanyaga mellett a devecseri iskolások rajzai és a Devecserben begyűjtött védőfelszerelések, védőruhák láthatók. Kiemelt szerepet kap a helyszínen dolgozó segélyszervezetek és a katasztrófavédelem tevékenysége is.

szentkoronaradio.com

A szeretet és az összefogás fontosságát hangsúlyozta a kiállítást megnyitó Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, hozzátéve: mindenhonnan jöttek az adományok, és a kérdések, hogy miként lehetne segíteni a károsultakon. Úgy fogalmazott, hogy ismét érezhető az emberség megnyilvánulása, éppen úgy, mint a tavaszi árvíz katasztrófa idején. A kiállításon felvonultatott fotókon a többi között látható, amint gipsszel kötik az iszapot, a diákok rajzain megelevenednek egyebek mellett a mentési akciók, a gátszakadás, a katasztrófa előtt még vidám gyerekek, majd a vörösiszappal elöntött terület. A tárlat otthont ad egy "kárrendezési irodának" is, ahol felhívások és tájékoztatók olvashatók, a kitűzött cetliken a közönség üzenetet küldhet a károsultaknak.

A kiállítás védnökségét Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Göncz Árpádné, a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumi elnöke vállalta. A megnyitón közreműködött Sebestyén Márta népdalénekes és Andrejszki Katalin csembalóművész.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés