MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Árvíz: több mint ötvenezer liter ásványvizet kapnak a rászorulók

2010. június 09., szerda

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Magyar Vöröskereszt közösen segít az ország három területén (Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarországon) lévő, súlyosan elöntött települések árvízkárosultjain, valamint az ott dolgozókon. A 21 000 darab, összesen 54 ezer liter ásványvizet a két szervezet közösen szállítja ki a rászoruló községeknek. A 3,5 millió forint összértékű adomány önmagában is hozzájárul a gondok enyhítéséhez, de a várható kánikulában még nagyobb szükség van az ásványvízre.

hirdetés

A 2010-es árvíz rengeteg települést elöntött és temérdek család maradt otthon nélkül. Ebben a szomorú helyzetben a két intézmény ismételten összefogott, hogy június 11-én, pénteken 3 kamionnyi 5 és 1,5 literes ásványvizet osszanak szét a rászoruló családok és a helyszíneken dolgozók között az ország három területén.

Magyarország szerte szinte minden megyében volt legalább egy település, amelyet kár ért a rengeteg esőzés, vagy a kiöntött folyók, patakok miatt. Ezért nehéz volt a döntés a célpontokat illetően, de végül a társaságok Győr-Moson-Sopron megyét, Pest megyét, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyét választották, mint a legnagyobb veszteséget szenvedett területeket.

"A helyzet katasztrofális, mondjuk ki, és ez sajnos csak rosszabb lesz az évek során. Borzasztó, ami ezekkel az emberekkel történt, reméljük, hogy ezzel a felajánlással hozzájárulunk a kárelhárítók értékes munkájához és a rászorulók napi gondjainak enyhítéséhez. Attól függetlenül, hogy néhány helyen már elindult a vezetékes ivóvíz ellátás, tiszta ásványvízre mindenhol szükség van. Ezúton fejezem ki köszönetemet a Magyar Vöröskeresztnek, akik odaadó, önzetlen munkájukkal azonnal rendelkezésünkre álltak, és a szétosztást elvállalták."- mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A felajánláshoz csatlakozott Puskás Ferencné, Erzsébet asszony is - a Szentkirályi reklámarca, a legendás Puskás Ferenc özvegye -, aki saját vállalásként további 5 000 liter szénsavmentes Szentkirályi ásványvizet vásárolt maga és családja nevében a rászorulóknak, és az ásványvíz szétosztására ugyancsak a Vöröskeresztet kérte fel.


Az ásványvíz adomány átadásának helyszínei és időpontjai:

1.    Győr-Moson-Sopron megye; június 11., 8 óra
Lepakolás: Bőny (9073 Bőny, Kultúrház, Szabadság út 31.) és Mezőörs (9097 Mezőörs, Polgármesteri Hivatal, Fő út 105.)

2.    Pest megye; június 11., 11 óra
Lepakolás: Dunabogdány (2023 Dunabogdány, Művelődési Ház, Kossuth Lajos utca 93.)

3.    B-A-Z megye; június 11., 8 óra
Lepakolás: Miskolc, Vöröskereszt logisztikai központ (3525 Miskolc, Baross G. út 13-15.)

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés