MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Zöld Iroda Verseny 2010-ben is

2009. december 15., kedd

A KÖVET Egyesület negyedik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelyre 2010. február 1-jéig nevezhet bármely szervezet, ahol irodai munka folyik. A verseny célja, hogy a résztvevő irodákban feltárják és csökkentsék a működéssel járó környezeti terheléseket és a keletkező hulladékokat, valamint környezettudatos gondolkodást alakítsanak ki a dolgozók körében.

hirdetés

Egy környezettudatos iroda dolgozói törekednek arra, hogy a lehető legkevesebb környezetterheléssel járjon a munkahelyük működése. Környezetbarát eszközöket és tisztítószereket használnak, utazáshoz előnyben részesítik a tömegközlekedést vagy a kerékpárt. De nemcsak az a fontos, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, a papír- és vízfogyasztást és kevesebb hulladékot termeljenek, hanem az is, hogy ami keletkezik, azt különválogatva gyűjtsék.

A Zöld Iroda Verseny során, a zöld utat választó szervezetek (vállalatok, intézmények, civil szervezetek) számára a KÖVET Egyesület eszköztárat, módszert és szaktudást biztosít a javulási lehetőségek azonosításához és a fejlődés nyomon követéséhez. A versenyző irodáknak három hónap áll rendelkezésükre (2010. februártól áprilisig), hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, Zöld Irodává válhassanak.


Idei díjátadó - apró figyelmességgel

A verseny indulásakor a jelentkezőknek olyan tesztet és dolgozói kérdőívet kell kitölteniük, amely alapján a KÖVET szakértői felmérik a pályázó irodák jelenlegi állapotát, összegyűjtve a legnagyobb segítségre szoruló területeket és a problémák orvoslására szolgáló lehetséges megoldásokat. A versenyzők munkáját a KÖVET által kiadott Zöld iroda kézikönyv segíti, melyet minden benevező iroda megkap.

A felmérést követően félnapos műhelymunka keretében adódik lehetőség a felmerülő kérdések megvitatására, és a verseny ideje alatt folyamatos tanácsadással támogatja a KÖVET a pályázókat. A verseny az állapotfelmérő kérdőívek ismételt kitöltésével és helyszíni bejárással zárul 2010 áprilisában, amikor a szakértők megvizsgálják, hogy az egyes versenyzők milyen mértékű javulást értek el, mennyire használták ki a szervezetben rejlő lehetőségeket a "zöldebb" működés érdekében.

A Zöld Iroda Versenyre 2010-ben a következő kategóriákban várják a nevezéseket:
  • Nagyvállalati iroda (több mint 25 irodai alkalmazott esetén)
  • Kisvállalati iroda (kevesebb mint 25 irodai alkalmazott esetén)
  • Nagy non-profit iroda (több mint 50 irodai alkalmazott esetén)
  • Kis non-profit iroda (kevesebb mint 50 irodai alkalmazott esetén)
Minden kategóriában két nyertest hirdet ki a KÖVET. Aki a legtöbbet tudott változtatni a kiindulási állapotához képest a verseny ideje alatt a "Legtöbbet Zöldült Iroda", aki viszont a legtöbb pontot gyűjti a végső értékelés során, a "2010 Zöld Irodája" címre válik esélyessé.
A kategóriák legjobbjainak járó díjakat a Zöld Iroda Kiállításon, 2010. május 18-án ünnepélyes keretek között adják át, ahol a hazai irodaszer-, irodabútor-, tisztítószer-, irodatechnikai berendezés gyártók és forgalmazók környezetbarát termékeinek seregszemléje várja az odalátogatókat. A kiállítás központi témája 2010-ben a környezetbarát működéssel elérhető megtakarítási lehetőségek, amellyel a szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ami jó a környezetnek, az előnyére válhat az iroda kasszájának is.

A KÖVET várja mindazon érdeklődőket, akik szeretnének környezet- és emberbarát munkahelyet kialakítani, és nem tudják, hogyan lássanak hozzá, vagy szeretnék megmutatni az eddig elért eredményeiket és összehasonlítani más hasonló szervezetek eredményeivel. Bővebb információ a Zöld Iroda Versenyről és Kiállításról itt található.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés