MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete lett

2009. október 14., szerda

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy megkapta a Környezetvédelem Nagykövete elismerést dr. Oláh Lajos államtitkártól, a környezetvédelmi program alapítójától.

hirdetés

Az SAP ezzel az első vállalatként csatlakozik a példamutató csapathoz, melynek tagjai többek között Fenyő Iván színész, Görög Zita műsorvezető, Németh Lajos meteorológus, Novák Péter zenész  és Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is. A szoftvercég a díj átvételével vállalja, hogy korábbi környezetvédelmi erőfeszítéseit megtartja, és lehetőség szerint további kezdeményezésekkel erősíti eddig elért eredményeit.

Az SAP a Környezetvédelem Nagykövete elismerés lehetséges vállalásai közül eddig a következőket teljesítette:
-szelektíven gyűjti az újrahasznosítható hulladékot;
-energiatakarékosra cseréli az irodákban lévő izzókat;
-a lemerült elemeket, illetve kifogyott tintapatronokat az erre foganatosított gyűjtőkben helyezi el;
-fák, bokrok és egyéb növények ültetésével zöldíti a környezetet (ezévben több mint 700 fát adományoz/adományozott a cég);
-valamint mindinkább környezettudatos működésre törekszik.

CO2-t és költséget csökkent az SAP
A cég emellett csökkenti direkt és indirekt CO2 kibocsátását is. Ennek érdekében a legnagyobb szén-dioxid kibocsátójának számító 220 autót számláló flottája számára környezetvédelmi szabályozást léptetett életbe. Eszerint a 2008-as évre becsült 681 tonna szén-dioxid kibocsátását 2010-re 5%-al csökkenti, melynek keretében az évente cserélődő kb. 60 gépjárművet csak alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából lehet választani. Ezért is vásárolta meg a cég az első hibrid járművét, egy Toyota Prius-t. Az autók használatának mérséklése érdekében már tavaly biciklitárolót létesített az IT-cég, és ösztönző programmal támogatta munkatársait az aktív kerékpár használat érdekében, valamint évente meghirdeti autómentes napját.

Az SAP Hungary Kft. két irodaépületének 2008-ra kalkulált 298 tonna szén-dioxid kibocsátását évenként szintén 5 százalékkal  tervezi mérsékelni. Ennek keretében például optimalizálták az épületek hűtés-fűtés időtartamát, mely alacsonyabb költségszintet is jelent. A vállalat papírfelhasználásának csökkentésében segít, hogy júniustól életbe léptette a teljeskörű elektronikus beszerzést, mely számítások szerint évente 94 kg papírt takarít meg. Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Környezetvédelem Nagykövete cím kapcsán aláhúzta: „a díj nemcsak elismerés az elmúlt időszak környezetvédelmi erőfeszítéseiért, hanem kötelezettséget is jelent a jövőre, hogy ugyanilyen elszántsággal dolgozunk a fenntarthatóság érdekében.”

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés