MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A ME belép Észak-Amerika napenergia piacára

2009. október 12., hétfő

A Mitsubishi Electric két fotovillamos invertert vezet be az észak-amerikai piacon: a 100 kW-os és a 250 kW-os modellt. Ez a vállalatot az első olyan japán gyártóvá teszi, aki ilyen nagy lépést tett az észak-amerikai napenergia piacon. Az inverterek az Amerikai Egyesült Államokban, a Mitsubishi Electric and Electronics USA, Inc. által kerülnek forgalomba.

hirdetés

A költségek csökkentésének és a karbantartási igények teljesítésének érdekében a szakemberek szerint a modulok hatékonysága nem volt elegendő, ezért van szükség az inverterekre. Az inverterek lényeges részét képezik a napenergia rendszernek.

"A telepítést végző vállalatok és a rendszerintegrátorok részesülnek majd a belépésünkből"- mondta Gina Heng, a Mitsubishi Electric Photovoltaic Division igazgatója, aki hozzátette, hogy partnereik ezentúl képesek lesznek mind a két modult és a nagy hatásfokú invertert is ugyanattól a gyártótól vásárolni, ezzel megkönnyítve a beszerzést, az üzembe helyezést és a karbantartást is.

A Mitsubishi Electric a közelmúltban új technológiák fejlesztését jelentette be, melyek segítik elérni a 97,5% százalékos hatékonyságot, a legmagasabb osztályzást a 100 kW-480 V inverterek között. A termékeket beltéri és kültéri használatra egyaránt tervezték. Előnye, hogy súlyos körülmények között is használható, ilyen például a sivatagi környezet, vagy más, korlátozott hozzáféréssel rendelkező területek. A 100 kW-os típus látható lesz október 27-29-ig a Solar Power International 2009 kiállításon, Anaheim-ben, Kaliforniában. A tervek szerint a 100 kW-os modellt 2010 októberében, míg a 250 kW-os testvérét 2011 áprilisában dobják a piacra.

Forrás: Altenergia

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés