MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

350-en 350 percig a szemét ellen

2009. október 08., csütörtök

A Klíma Klub csatlakozik az Éghajlatvédelmi Világnaphoz, melynek kapcsán meghirdeti a "350-en 350 percig a szemét ellen!" lakossági szemétszedési akcióját október 24-én a Városligetben.

hirdetés

Az ENSZ tagállamok képviselői idén decemberben, Koppenhágában írják alá az új, nemzetközi klímaegyezményt, amely majd a Kyoto protokollt váltja fel. Az új klímaegyezmény több évtizedre meghatározza majd az országok útjának irányát: a szén-dioxid kibocsátás csökkentést, vagy továbbra is a gyorsuló ütemű környezetpusztítást választva.

Az Éghajlatvédelmi Világnapon, október 24-én szerte a világon több ezer 350.org akció lesz, amihez idén a Klíma Klub is csatlakozik. Ezen a napon emberek ezrei egyszerre állnak ki az éghajlat védelméért. A „350” a földi élet egyfajta szimbóluma, mert 350-es szén-dioxid szint mellett még elkerülhetők a klímaváltozás okozta katasztrófák. Ma már 390 ppm-es az érték, így az éghajlatváltozás negatív hatásai naponta köszönnek ránk hőhullámok, árvizek, tengerszint-emelkedés, szárazság, hirtelen jövő, tomboló viharok képében. Csakis globális összefogással térhetünk vissza a 350-es szintre, ezért a Klíma Klub 350 percig 350 emberrel dolgozik azon, hogy szebb és élhetőbb hellyé tegyen egy Budapesti közterületet, a Városligetet. A Klíma Klubnak az akcióval az a célja, hogy felhívja a figyelmet a környezeti problémákra és mindenkit arra buzdít, hogy erre a problémára rendszeresen figyeljen oda.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés