MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A haditengerészet vadászgépekben teszteli a bioüzemanyagokat

2009. augusztus 29., szombat

Az Egyesült Államok haditengerészete felhívást intézett a bioüzemanyag termelőkhöz 40.000 gallon JP-5 típusú repülési bioüzemanyag leszállítása érdekében, melyet az F/A -18 Super Hornet tesztrepülésein használnának fel.

hirdetés

A haditengerészet augusztus végére ígért döntést a beszállító kiválasztásában. A vállalat kiválasztása meg fogja határozni milyen nyersanyagot fognak felhasználni az üzemanyag előállításában, de a jatrofa, a tojásfű és az alga is eséllyel pályázik a szerep betöltésére. A kiválasztott nyersanyagtól függetlenül a bioüzemanyagot fele-fele arányban fogják keverni a kőolaj alapú üzemanyaggal.

Az előzetes teszteket a General Electric fogja elvégezni a következő hónap során, és a következő évben a tesztrepüléseket is megkezdik, melyek legalább 15.000 mérföldet fognak jelenteni. A Boeing nemrég hajtott végre próbarepüléseket egy jatrofa alapú bioüzemanyag és a hagyományos üzemanyag 50-50%-os keverését használva fel egy 747-es repülőben. Tapasztalatai szerint jelentősen csökkent a fogyasztás és a kibocsátás. A haditengerészet azt reméli, hogy a sikeres teszteket követően 2013-ra megkapja az új üzemanyaggal kapcsolatos engedélyeket, melyet követően a hajóknál is végig akarja vinni a leírt folyamatot.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés