MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

A CSR is terítéken a fiatal üzletemberek megakonferenciáján

2009. június 10., szerda

Június 10‑14. között a JCI Budapesten rendezi éves Európa Konferenciáját, amelyre 2500 fiatal európai üzletembert várnak 50 országból. A rendezvény kiemelt témája egyebek mellett az innováció és a társadalmi felelősségvállalás (CSR). A jövő Európájának üzleti és politikai vezetőit tömörítő egyesület statisztikái szerint a nők egyre érdeklődőbbek a gazdaság irányítása iránt.

hirdetés

A JCI konferenciája (Junior Chamber International - Fiatal Üzletemberek Világszervezete) Magyarország eddigi legnagyobb üzleti rendezvénye lesz. A konferencia során a résztvevők legalább 10-12 ezer vendégéjszakát töltenek a fővárosban. Az ország számára a gazdasági előnyök mellett természetesen nem elhanyagolható a 2500 résztvevőn keresztül megvalósítható országimázs-építés jelentősége sem.

A rendezvény többletterhelését több eszközzel, így a faültetéssel is ellensúlyozzák

A konferencia szakmai részében előadásokon és személyiségfejlesztő valamint üzleti jellegű tréningeken vehetnek részt az érdeklődők, emellett a programnak része egy folyamatosan működő üzleti expo is. A rendezvény kiemelt témái az innováció, a társadalmi felelősségvállalás (CSR) és a piacgazdaság. Az előadók között ott lesznek Rubik Ernő és Losonczi Áron EU innovációs nagykövetek, valamint videóüzenet formájában Soros György.

Egyre aktívabbak a nők

A Fiatal Üzletemberek Világszervezete a világ legnagyobb nonprofit vezetőikészség-fejlesztő szervezete, melyet 1915-ben alapítottak az Egyesült Államokban. Mára 115 országban mintegy negyedmillió tag csatlakozott hozzá. A szervezet állandó képviselettel rendelkezik az ENSZ-ben és az Európa Tanácsban. Az elmúlt csaknem száz évben a JCI tagjai közül került ki a világ több vezető közéleti személyisége: Kennedy, Johnson, Nixon, Ford és Clinton korábbi amerikai elnökök, Kofi Annan volt ENSZ főtitkár, Jacques Chirac volt francia elnök és Aszó Taró, Japán jelenlegi miniszterelnöke. A JCI magyarországi szervezete 1989 őszén alakult meg, jelenleg 6 városban 200 tagja van.

A jövő Európájának üzleti és politikai vezetőit tömörítő egyesület statisztikái szerint, a fiatal hölgyek az átlagosnál sokkal érdeklődőbbek a gazdaság irányítása iránt. A hölgyek előretörése a konferencián résztvevők arányában is látszik, hisz majdnem 50 százalékban képviseltetik magukat a budapesti kongresszuson. A szervezet tagjai nagymértékben hozzájárulnak a kontinens gazdasági fejlődéséhez, így a jövőben talán pont ezek a fiatal felnőttek vezetik ki országaikat a gazdasági válságból. A JCI európai tagjai átlagosan 39 alkalmazottért és éves szinten közel 7 és félmillió eurós forgalomért felelnek.

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés