MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Elektromos sétahajó fogyatékosoknak a Tisza-tónál

2009. június 08., hétfő

Egyenlő eséllyel a Tisza-tavi madárrezervátumba! mottóval elektromos sétahajót állítanak üzembe június közepén fogyatékosok részére a Tisza-tavon. A hajót felszerelték kerekesszék-rögzítővel, nagyméretű látcsővel, emellett beépített monitoron is követhető lesz a túra.

hirdetés

Az országos viszonylatban is egyedülálló turisztikai attrakció a poroszlói Csicsman Kikötő Kft. beruházásában valósul meg, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával. A Magdaléna névre keresztelt, speciális kialakítású és felszereltségű kiránduló kishajó segítségével a különböző fogyatékosságokkal élőknek saját igényeik figyelembevételével, élményszerűen tudják bemutatni a Tisza-tavi madárrezervátum természeti értékeit. A hajót csendes, környezetbarát elektromos motor hajtja, így megmarad az élmény azok számára is, akik látásukban sérültek, és főleg a hangokat azonosítják.

Az utasok a beépített monitor és a fedélzeti számítógép segítségével az élőben látott madarakat megtekinthetik képernyőn is. Több csatlakozási pontot szereltek bele fejhallgatók részére, amelyek külön állítható hangerősítési lehetőséggel rendelkeznek. A hajót ezeken kívül felszerelték nagyméretű látcsővel, biztonsági övekkel és kerekesszék-rögzítővel is.

Mindezek révén a fogyatékkal élők is természetes környezetükben ismerhetik meg a fokozottan védett, Európában is ritkaságnak számító madarakat és növényeket. Az elektromos sétahajó egyidejűleg az egészséges emberek számára is különlegességnek számító többletlehetőségeket nyújt.

MTI

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés