MENÜ

TOPLISTA

hirdetés

Üzleti negyed » Üzleti etika Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Konferencia a társadalmilag felelős kkv-knak

2009. május 27., szerda

Kis- és középvállalkozások számára rendez konferenciát a Budapesti Corvinus Egyetem június 15-én, melyen társadalmi felelősségvállalással, illetve környezeti menedzsmenttel kapcsolatos kérdéseket vitatnak meg. Ezek segítségével a kkv-k olyan előnyökhöz juthatnak, melyek elősegíthetik túlélésüket, versenyhelyzetük javítását.

hirdetés

Napjainkban egyre több szó esik a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról (CSR), mely egyaránt foglalkoztatja a környezetvédelemmel és a vállalati menedzsmenttel, vállalatvezetéssel foglalkozó szakembereket. Bár a vállalati felelősségvállalást szinte kizárólag a nagyvállalatok feladataként tartják számon, nem elhanyagolhatóak a kis- és középes méretű vállalatok környezeti és társadalmi hatásai sem. A társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezeti menedzsment aktuális trendjeinek a segítségével a kkv-k bizonyos előnyökhöz is juthatnak (például új piacok megszerzésével, a beszállítói láncban betöltött szerepük átértékelésével, környezeti megtakarításokkal), melyek elősegíthetik túlélésüket, versenyhelyzetük javítását.

Ennek okán a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani- és Technológiai Tanszéke az amerikai Rochester Institute of Technology-val Környezeti menedzsment és társadalmi felelősségvállalás a kis- és közepes méretű vállalatoknál címmel konferenciát rendez a környezetvédelem és a vállalati felelősségvállalás témája iránt érdeklődő szakemberek részére. A június 15-ei rendezvényen az elméleti jellegű előadások mellett gyakorlati kérdésekről is szó lesz, illetve műhelyfoglalkozások keretében tapasztalatcserére is lehetőség lesz. A rendezvényen bemutatják az ACT-CLEAN nevű projektet, mely a kkv-k környezeti innovációs tevékenységét segíti elő.

Az előadások témái a következők:

  • A társadalmi felelősségvállalás és a kis- és közepes méretű vállalat
  • Környezeti menedzsment a hazai kkv-k tevékenységében
  • Lehetőségek a kkv-k számára a CSR és a környezeti menedzsment területén: az amerikai példa
  • A környezeti menedzser feladatai a kkv-knál
  • A gazdaság- és környezetpolitika szerepe a kkv-k környezeti menedzsmentjében
  • Támogatási lehetőségek a CSR és a környezetvédelem területén
  • ACT-CLEAN projekt: környezetvédelmi innováció a kkv-knál


A műhelyfoglalkozások témái:

  • Környezetvédelem a hazai és az amerikai kkv-knál
  • A hazai kkv-k környezeti teljesítményének szabályozása és támogatása
  • Vállalati felelősségvállalás és a kkv szektor

 A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (ttmk@uni-corvinus.hu).

hirdetés

CR INTERAKTÍV

HÍRARCHÍVUM

hirdetés